PSG i Mesi postigli konačan dogovor


PSG i Mesi postigli konačan dogovor

Mesi će tokom dana obaviti ljekarske preglede, što cijeli posao dovodi korak bliže potpunoj realizaciji. Kako javlja uticajni francuski list "L'Equipe", Lionel Mesi (Messi) i Pari Sen Žermen postigli su konačni dogovor oko transfera koji će biti ozvaničen u srijedu! Mesi će tokom dana obaviti ljekarske preglede, što cijeli posao dovodi korak bliže potpunoj realizaciji.

U Parizu je - kako javlja pomenuti poznati sportski list, ludnica, ispred privatnog aerodroma još od nedjelje nalazi se nekoliko hiljada pristalica PSG-a koje su nestrpljivo iščekivali dolazak najvećeg pojačanja u klupskoj historiji! Slična je situacija i ispred stadiona Park prinčeva, gdje su brojne pristalice pariškog giganta već zauzeli svoje pozicije s namjerom da dočekaju argentinskog maestra. 

Kako tvrdi "L'Equipe", Mesi će sa Pari Sen Žermenom potpisati ugovor na dvije godine, uz opciju automatskog produžetka na još jednu sezonu. Ali se djelimično mijenja iznos milionskih suma koje treba da legnu na Mesijev račun. Fiksni dio plaće bit će 25.000.000 eura - neto, bez bonusa, dok će sa bonusima ići na 35.000.000 eura. Za potpis ga i dalje čeka vrtoglavih 30.000.000 evropskih novčanica.

Izvor: avaz.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter