Prvi put u istoriji - Dodjela Oskara neće imati voditelja


Prvi put u istoriji - Dodjela Oskara neće imati voditelja

Prvi put u skoro 30 godina najveći filmski šou na svijetu – dodjela Oskara neće imati domaćina.

Američka akademija filmskih umetnosti i nauka tako je na korak da ponovi jednu od najradikalnijih intervencija u istoriji dodjele svojih nagrada.

“Varijeti” (Variety) javlja da će producenti odabrati niz poznatih zvijezda koji će imati skečeve i muzičke numere kroz koje će pokriti različite segmente dodjela Oskara.

Ova odluka je donijeta kada je glumac Kevin Hart, prethodno odabran za voditelja, odlučio da se povuče samo nekoliko časova kasnije zbog prozivki na društvenim mrežama povodom desetak godina starih homofobičnih tvitova.

Koncept o dodjeli bez domaćina podijelio je ljude iz vrha Akademije i producente koji uveliko pripremaju ceremoniju, a kako javlja Varijeti, na žurci nakon dodjele Zlatnog globusa mnogi izvršioci su se žalili zbog te ideje.

Jedan medijski magnat istakao je da bi to moglo da ima potencijalno fatalne posljedice, jer su domaćini često najveći mamac za publiku kada je riječ o tako glamuroznim TV prenosima, nešto poput dirigenta ili mašinovođe koji upravlja vozom.

Do sada je samo jednom, prije tačno 30 godina, Oskar bio bez voditelja.

Ta dodjela i dalje se pamti po zlu – producent Alan Kar i reditelj Džef Margolis smislili su 11-minutnu muzičku numeru umjesto uvodnog monologa, u koji je bila uključena i verzija “Proud Mary”, duet Snježane i Roba Loua, koji glumac i dalje pokušava da zaboravi, kako piše Varijeti.

Nominacije za Oskara biće objavljene za dvije nedelje, a dodjela će se održati 24. februara.


Izvor: Portal Varijeti