Prva fotografija Novaka Đokovića sa slobode: Uprkos svemu, želim da igram na Australijan openu (Foto)

Prva fotografija Novaka Đokovića sa slobode: Uprkos svemu, želim da igram na Australijan openu (Foto)

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković oglasio se prvi put poslije nekoliko dana otkako je u Australiji. Đoković je u ponedeljak konačno postao slobodan poslije suđenja i otišao je pravo na trening odakle se i javio porukom i fotografijom.

"Zadovoljan sam i zahvalan što mi je sudija poništio ukidanje vize. Uprkos svemu što se desilo želim da ostanem i da pokušam da se takmičim na AO. Ostajem fokusiran na to", rekao je Novak.

Đoković je, inače, poslije suđenja nekoliko sati bio u kancelariji svojih advokata gdje je čekao konačnu odluku ministra za imigracije Aleksa Hoka koji je imao tu mogućnost da ga deportuje. Nakon što su istekla ta četiri zakonska sata, Nole je napustio zgradu i otišao direktno na trening.

"Novak je na slobodi, bio je na teniskom terenu i trenirao je. Otišao je tamo da igra tenis i da napravi još jedan rekord, otišao je sa najboljim mogućim namerama", poručio je njegov brat Đorđe.

Piše: Marko Mišić
Izvor: nezavisne.com

Đokovićev brat: Novak je konačno oslobođen

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Novak je konačno oslobođen, potvrdio je danas u Beogradu njegov brat Đorđe Đoković.

"Novak je danas bio na teniskom terenu", poručio je on na pres konferenciji.

Kako je dodao Novak je otišao u Australiju da se bavi tenisom i da pokuša da osvoji Australijan open.

"Otišao je sa najboljim mogućim namjerama, sproveo je svu dokumentaciju, epilog svega smo danas konačno saznali", dodao je Đorđe.

"Pravda i istina su izašli na videlo", poručio je Novakov brat i dodao da je Novak prije svega sportista, da je on najbolji teniser.

"Zahvalili bi smo se sudiji koji je sagledao celi slučaj objektivno, kao i sudu. Jako je konfliktna situacijna iza njih, ni njima nije bilo lako da izađu iz ove konfliktne situacije", poručio je on i dodao da je ovo suđenje pratio cijeli svijet.

"Nama je kao porodici je izuzetno teško jer smo subjektivni. Jako je teško bilo da stojimo iza Novaka, a da tim putem ne uvredimo nikoga. Sve smo uradili što je u našoj moći da ispoštujemo protokole. Da pošaljamo Novaku podršku i ljubav kako bi iz ovog svega izašao kao pobednik", poručio je on.

Zahvalio se narodu širom svijeta. 

"Videli smo prelepe slike od Beograda, Banjaluke, Čačka, Zadra, pa do Melburna", naveo je on.

Dijana Đoković, Novakova majka, obratila se i poručila da je ovo pobjeda Novakova.

"Mi smo došli da proslavimo pobedu našeg sina, dečka koji je naučio da ne trpi laži, prevare. On ništa nije kriv, ništa nije učinio", rekla je ona.

Kako je dodala, Novak je ustao protiv sistema i Vlade jer je imao puno pravo da boravi sa vizom.

"Hvala Bogu da ima pravde i da je ta pravda doneta u pravom momentu i da je Novak oslobođen. Ovo je za mene njegova najveća pobeda, veća od svih Gren slemova", zaključila je ona.

''Novak se nije dao baciti na kolena, nikad se neće baciti na kolena. Bilo je teško, ali Novak je mentalna gromada, fantastičan mladi čovek koji nikad nikoga uvredio nije. Svima je pomagao, ali očito da je to što je iz male i siromašne zemlje to se nije svidelo. Mislili su da su bogom dani i nisu verovali da neko iz male zemlje može biti najbolji u tom njihovom buržujskom sportu. Najbolje im je da izmisle neku novu igru, ali i u njoj će biti najbolji u svetu", poručio je Novakov otac Srđan.

Piše: Maja Brkić
Foto naslovna: Twitter
Izvor: nezavisne.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter