Pružiću ruku svima koji žele saradnju u interesu građana (Video)

Pružiću ruku svima koji žele saradnju u interesu građana (Video)

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović je uputio poziv na razgovor svim novoizabranim odbornicima u Skupštini grada Bijeljina, kao i rukovodiocima gradskih odbora svih stranaka koje imaju predstavnike u lokalnom parlamentu, saopšteno je Gradske uprave grada Bijeljina.

Kako je navedeno sastanci sa odbornicima i predstavnicima političkih stranaka će započeti danas popodne, a biće završeni sutra.

Cilj razgovora je usaglašavanje principa za održavanje konstitutivne sjednice, kao i normalno funkcionisanje Skupštine Grada Bijeljina, u skladu sa zakonskim propisima.

"Zakonska obaveza Predsjednika Skupštine grada Bijeljina je da sazove konstitutivnu sjednicu do 15. januara, a krajnji rok za njeno održavanje je 15 dana od dana sazivanja. Obaveza svih nas je da ispoštujemo te rokove", dodao je Petrović.

Gradonačelnik Petrović želi da razgovori proteknu u korektnoj atmosferi, kao i da njihovi rezultati budu u skladu sa interesima naroda i zakonskim normama.

Ističe i da je njegova politika inkluzivna i moralna i da je otvoren za sve prijedloge i dogovore koji su u interesu građana Bijeljine, te da ne treba prejudicirati rezultate razgovora.

"Takođe, intenzivno radimo na kontroli raspolaganja resursima Gradske uprave i javnih ustanova, poput korištenja službenih automobila i telefona, reprezentacije i ostalih troškova.

Radimo na konačnom presjeku zatečenog stanja i u narednih nekoliko dana ćemo obratiti posebnu pažnju na dosadašnju efikasnost i rezultate rada.

Sankcionisaćemo svako neodgovorno, neracionalno i nesavjesno korištenje narodne imovine, a spremni smo i da nagradimo one koji su dobro i vrijedno radili", naglasio je Petrović.

Gradonačelnik Petrović je dodao i da će, u skladu sa tradicijom, na Badnji dan, 6. januara 2020. god., biti organizovano nalaganje badnjaka ispred glavne zgrade Gradske uprave, uz prisustvo i sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, saopšteno je iz Gradske uprave grada Bijeljina.


Izvor:rtvbn