Protjerati ambasadora Australije iz Beograda i bojkot svih njihovih proizvoda zbog političkog progona Đokovića

Protjerati ambasadora Australije iz Beograda i bojkot svih njihovih proizvoda zbog političkog progona Đokovića

Dvonedjeljni politički progon i maltretiranje Novaka Đokovića okončano je njegovim progonom iz Australije i zabranom učešća na Australija openu u Melburnu. Đoković nije kriminalac već sportista, najbolji teniser svijeta, ovakva diskriminacija i sraman odnos prema nekom ko je 9 puta osvajao ovaj turnir je nedopustiv, jer australijski ministar je dobio zakonsku mogućnost progona stranih državljana zbog opasnih kriminalaca koji ugrožavaju bezbjednost a ne zbog vrhunskih sportista koji nikada nikog nisu ugrozili.

Ovaj sraman presedan, politička diskriminacija i ponižavanje srpskog sportiste zbog populizma i popravljanja rejtinga premijera i Vlade pred njihove izbore mora dati adekvatan odgovor jer je nedopustivo da političari maltretiraju našeg sportistu zbog izbora, populizma i jeftinih poena.

Očekujem da se iz Srbije odmah protjera ambasador Australije Danijel Emeri, uz poruku da pozdravi svog premijera i kraljicu, te da se Vladi Australije uputi demarš i protest uz poruku da možda jesmo mali ali smo ponosni i nećemo nekažnjeno dozvoliti da se bez razloga na ovaj način ponižavamo.

Ako je pandemija tako opasna da Đoković sa preležanom koronom i antijelima te negativnim testovima ugrožava zdravlje građana Australije, onda se turnir nije trebalo održati jer će mečeve da prati više desetina hiljada gledalaca, koji predstavljaju potencijalno mnogo veću opasnost od jednog Đokovića.

U svijetu nisu svi jednaki i očito da i u sportu postoje jednakiji, a sraman odnos i diskriminacija Đokovića trebaju adekvatan odgovor. Pozivam sve Srbe ali i druge navijače Novaka Đokovića da prestanu kupovati i počnu bojkotovati australijske proizvode, a svakako da će protjerivanje Đokovića dodatno motivisati na odnos i borbu protiv Rio Tinta i otvaranja rudnika na Ozrenu kompanije iz Australije.

Stvarno misle da smo idioti i u velikoj su zabludi ako planiraju da truju naš narod i zemlju u Podrinju i na Ozrenu, ugroze sve građane, ne samo Srbe, a istovremeno progone Đokovića i misle da ćemo sve zaboraviti za par dana. Prevarili ste se i to će spoznati ministar i Vlada Australije nadam se na narednim izborima, a očekujem da ih naši ljudi adekvatno kazne na izborima i drugim demokratskim sredstvima.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter