Novi debakl -gazdine poslušnice- Ranke u sudskom sporu protiv -otcijepljenog- Sindikata uprave i Bože Marića (Foto/Dok.)

Novi debakl -gazdine poslušnice- Ranke u sudskom sporu protiv -otcijepljenog- Sindikata uprave i Bože Marića (Foto/Dok.)

Ranka Mišić i Savez sindikata Republike Srpske doživjeli novi debakl u sudskom sporu protiv Sindikata uprave Republike Srpske i njegovog predsjednika Bože Marića. Sindikat uprave Republike Srpske i predsjednik Božo Marić, presudom Okružnog suda oslobođeni u slučaju tužbi za klevetu koje su podnijeli tužioci Ranka Mišić – predsjednik Saveza sindikata RS i Savez sindikata Republike Srpske.

Nakon što je Osnovni sud u Banjoj Luci osudio predsjednika Božu Marića i Sindikat uprave Republike Srpske da su krivi za nanošenje duševne boli tužiteljima Ranki Mišić i Savezu sindikata RS, Okružni sud u Banjoj Luci uvažio je žalbu Sindikata uprave Republike Srpske i njenog predsjednika, uz zastupništvo advokatskog tima AK Stevanović iz Bijeljine.

Trogodišnja pravna bitka započeta je 2018.godine, a započeta je u vezi sa tužbama za klevetu zbog iznijetih činjenica na konferenciji za novinare koja je organizovana 28.09.2018.godine nakon što je Ustavni sud Republike Srpske utvrdio da je Savez sindikata RS djelovao nezakonito i da je u tom periodu nezakonito usvajao finansijske izvještaje u visini od preko 15.000.000,00 KM. Tom prilikom predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske iznio je niz činjenica i stav da Savez sindikata RS djeluje van pravnog sistema Republike Srpske.

Takve kvalifikacije Osnovni sud je smatrao klevetom, te je Boži Mariću predsjedniku Sindikata uprave Republike Srpske i Sindikatu uprave Republike Srpske presudio da su dužni izmiriti materijalnu štetu tužiocima Ranki Mišić i Savezu sindikata RS, ali je Okružni sud preinačio presudu i oslobodio je odgovornosti predsjednika SURS i Sindikat uprave Republike Srpske, a na članstvu Saveza sindikata RS ostaje da plati troškove sudskih sporova!

Frustracije i sujetu Ranke Mišić predsjednice Saveza sindikata Republike Srpske, plaćaju članovi Saveza sindikata koji su dužni izmiriti sudske troškove u iznosu od 1.053,00 KM

„Otkako smo istupili iz Saveza sindikata RS i otkako smo oborili Statut Saveza sindikata RS, predsjednica Mišić i njene kolege svakodnevno ulažu nadljudske napore sa samo jednim ciljem, a to je diskreditacija mene lično i narušavanje jedinstva Sindikata uprave Republike Srpske. Pri tome, širom Republike Srpske stalno iznose neistine o meni lično ali i o radu Sindikata uprave, jer ne mogu da podnesu poraze koje trpe na terenu i u sudskim procesima. Podsjetiću da je ovo četvrta uspješna bitka za Sindikat uprave u kojoj smo dokazali da frustracije koje iskazuje gospođa Mišić, nemaju uporište u pravnom sistemu Republike Srpske, ali ona ne haje za tim, jer sudske sporove plaćaju članovi Saveza sindikata RS. Iskreno, žao mi je svih tih ljudi koji i ne znaju kako i na koji način se upravlja njihovom imovinom i novcem, jer se u Savezu sindikata sve to godinama odvija pod velom tajne. To je potvrdio i Ustavni sud RS koji je 2018.g potvrdio naše tvrdnje da Savez sindikata ne djeluje u okviru pravnog sistema Republike Srpske i da su nezakonito usvajali finansijske izvještaje gdje je članarina premašivala iznose od 15.000.000,00 KM. Umjesto da se u naše tvrdnje i odluke Ustavnog suda RS, umiješalo Tužilaštvo i MUP RS, na moju adresu i adresu Sindikata uprave Republike Srpske stigle su dvije odvojene tužbe za klevetu od strane Ranke Mišić i Saveza sindikata RS. Nakon što smo u prvostepenom postupku osuđeni krivim i obavezani da isplatimo naknadu materijalne štete za nanijetu duševnu bol tužiocima, Okružni sud u Banjoj Luci je pokazao da nije sve tako trulo u „državi Danskoj“ i da pravda pobijedi na kraju. Nažalost ove frustracije i nemoć gospođe Ranke Mišić, platiće članovi Saveza sindikata RS koji su dužni izmiriti troškove sudskog spora, koji je pokrenula njihova predsjednica. Ovom prilikom želim da iskažem posebnu zahvalnost svjedocima, našem pravnom timu i advokatskom timu Stevanović, predvođenim advokatom Milošem Stevanovićem“ izjavio je Božo Marić predsjednik Sindikata uprave Republike Srpske.

Kompletnu presudu možete pogledati u prilogu, a ista će svakako biti objavljena u Nezavisnim novinama jer je to obaveza iz nepobijenog dijela presude Osnovnog suda Banja Luka.

Izvor: sindikatupravers.ba/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter