Propala prva prodaja Pavlovićevog vodenog parka

Propala prva prodaja Pavlovićevog vodenog parka

Prvo ročište za prodaju imovine preduzeća “Aqua City”, koju  je u izvršnom postupku tražila “Bobar banka” u stečaju, propalo je jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ročište je održano juče u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini, a novo je zakazano za 10. maj.

Održavanju ročišta protivio se punomoćnik „Aqua City“ koji je u podnesku dostavljenom sudu naveo da „Bobar banka“ više nije povjerilac ovog preduzeća jer je svoje potraživanje prenijela na novog povjerioca „Pavgord“ iz Foče, te je predlažio da se postupak obustavi.

Tome se usprotivio punomoćnik „Bobar banke“ navodeći dsa je rješenje o izvršenju koje je donio sud pravosnažno i da se na osnovu njega izvršni postupak sprovodi do kraja radi namirenja banke kao i ostalih tražilaca izvršenja.

Kazao je da se protivi i prijedlogu ostalih tražilaca izvršenja da se prodaja odgodi za 30 dana, navodeći da će postupak biti svakako obustavljen ukoliko „Aqua City“ dug izmiri u roku od mjesec dana.

Sud je odbio prijedloge da se ročište odgodi te se pristupilo prodaji, međutim zeinteresovanih nije bilo.

Inače, pored Bobar banke izvršenje su tražile i bijeljinske firme „Spark“ i „Klimatizacija“ koje su u podnesku dostavljenom sudu dale prijedlog da se ročište odgodi, navodeći da „je izvršenik u pokušaju da dugove izmiri, što je u interesu svih strana jer se štiti imovina izvršenika velike vrijednosti, ali i povjerioci dobijaju šansu da se naplate“.

Izvršenje je tražila i firma „ Finalprom“ čiji punomćnik se pridružio prijedlogu prethodne dvije firme, što je sud odbio.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća “Aqua city”, po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna prošle godine iznosila su 4,6 miliona KM, a banka ih je za 4,2 miliona prodala Gordanu Pavloviću i njegovom “Pavgordu”.

Međutim, sud je odbio prijedlog „Pavgorda“ da stupi u ovaj izvršni postupak, zbog čega on sada pokušava svoja potraživanja da naplati kroz stečajni postupak preduzeća „Aqua city“.

Piše: Marina Čigoja Ljubojević

Izvor: capital

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter