-Prointerove- firme haraju tržištem, uzimaju sve!? Za digitalizaciju građe 80.000 KM jednoj od njihovih firmi


-Prointerove- firme haraju tržištem, uzimaju sve!? Za digitalizaciju građe 80.000 KM jednoj od njihovih firmi

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS dodijelilo je nedavno posao digitalizacije arhivske i dokumentarne građe, vrijedan oko 80.000 KM, firmi Infinity ADS d.o.o. Posao je ugovoren otvorenim postupkom, a broj primljenih ponuda je – jedna, pa nisu ispunjeni uslovi za zakazivanja e-aukcije.

Infinity ADS inače je monopolista u entitetu Republika Srpska na polju digitalizacije dokumentacije, a njegov vlasnik i osnivač je Prointer ITSS, firma koja se dovodi u vezu sa Igorom Dodikom, sinom predsjednika RS Milorada Dodika. Inače, Prionter je posljednjih godina postao lider u BiH kada je riječ o IT sektoru.

Slijedom toga i Infinity ADS postao je omiljen na tenderima koje raspisuju institucije i javna preduzeća Republike Srpske.

U prilog tome govori i činjenica da je Fond zdravstvenog osiguranja RS ovoj firmi dodijelio posao od milion maraka za digitalizaciju arhivske građe.

Kako je ranije objavio portal Capital, Infinity ADS dobio je i posao nabavke softvera za arhiviranje dokumenata Pošta Srpske, vrijedan oko 120.000 KM, a poslove su dobijali i od Aerodroma Republike Srpske, Instituta za javno zdravstvo RS, te Puteva RS.

Prema podacima sa stranice companywall.ba, prihodi firme Infinity ADS prošle godine iznosili su oko 1,3 miliona KM.

Foto: Slaviša Krunić

Podsjećamo da se ova kompanija nekada zvala Sector ADS i pripadala je ubijenom banjalučkom biznismenu Slaviši Kruniću. Prointer ITSS kupio je Sector ADS od porodice ubijenog vlasnika, nepunu godinu nakon Krunićevog ubistva.

Piše: Maja Bjelajac
Foto naslovna: Ilustracija/VP
Izvor: valterportal.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter