-Prointer- preuzima -Kalderu- nakon što -legne- 10 miliona od Elektroprivrede Srpske

-Prointer- preuzima -Kalderu- nakon što -legne- 10 miliona od Elektroprivrede Srpske

Kompanija „Prointer“ preuzeće firmu „Kaldera company“ Milenka Čičića, a nakon što „Elektroprivreda Republike Sprpske“ (ERS) uplati više od 10 miliona KM za udio u „Hidroelektranama Bistrica“. Zvanična Odluka o kupovini udjela u društvu „HE Bistrica“ Foča usvojena je upravo danas na sjednici Skupštine akcionara „Hidroelektrana na Drini“, ekskluzivno saznaje portal CAPITAL.

U „Prointeru“ nisu demantovali ovu informaciju, a cijeli proces bi, prema našim informacijama, trebalo da bude završen sa ovom godinom, odnosno početkom iduće godine, kada se 2019. godina finansijski zatvori u „Kalderi“.

Dobro upućeni izvori u dešavanja u ove dvije firme kažu za CAPITAL da je cilj da „Prointer“ preuzme „Kalderu“ te da zatim izvodi radove na elektromreži za zavisna preduzeća ERS.

Vlasnik „Kaldera company“ Milenko Čičić danas je nedostupan na telefon, a u kompaniji „Prointer“ su rekli da neće da komentarišu.

„Ne komentarišemo ovakve i slične spekulacije koje su povremeno predmet interesovanja pojedinih medija. O zvaničnim informacijama koje se tiču poslovanja naše kompanije uvijek blagovremeno upoznajemo javnost“, odgovorili su iz „Prointera“.

Podsjećamo, Republika Srpska je preduzeće „Hidroelektrane Bistrica“ prije 11 godina prodala firmi „Kaldera company“ za 6,8 miliona KM, a sada ga otkupljuje za oko 20 miliona KM.

Nakon što je Srpska ljetos kupila 51 odsto preduzeća „HE na Bistrici“ za 10,6 miliona KM, danas je kupljen i ostatak od 49 odsto i to po cijeni od 10,1 milion KM.

Izvor: https://www.capital.ba/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks