Produžen pritvor Siniši Šakiću

Produžen pritvor Siniši Šakiću

Siniši Šakiću ponovo je produžen pritvor zbog sumnje da je ubio Slavišu Ćuluma u maju ove godine, saznaje Srpskainfo. Na zahtjev Republičkog tužilaštva pritvor Šakiću produžio je Okružni sud u Banjaluci, pa on po ovoj odluci ostaje iza rešetaka najmanje do kraja godine, piše Srpskainfo.

Šakićev advokat Nebojša Pantić potvrdio je da je pritvor produžen i da može trajati do tri mjeseca, ali je istakao da rješenje još nije pravosnažno.

Šakić je uhapšen krajem jula ove godine u velikoj akciji pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice MUP Republike Srpske u centru Banjaluke i od tada se nalazi u pritvoru.

Podsjetimo, Slaviša Ćulum je ubijen 15. maja ove godine u Dragočaju kod Banjaluke, kada je s automobilom krenuo prema gradu.

Ubice su mu napravile zasjedu i čekali da naiđe, a zatim ispucali najmanje jedan rafal iz automatske puške u njega.

Od zadobijenih povreda Ćulum je preminuo na mjestu.

Potjernica

Poslije toga pokrenuta je velika policijska akcija i privedene su sve osobe koje su bile u sukobu ili sarađivali sa Ćulumom. Međutim, uskoro su svi pušteni na slobodu.

Inspektori tada nisu zatekli Šakića na adresi stanovanja. Raspisali su potjernicu za njim, a on je nakon 10 dana uhapšen na graničnom prelazu sa Hrvatskom. Šakić je tada došao kao pješak na prelaz, graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim raspisana potjernica, nakon čega je uhapšen.

Izvor: srpskainfo.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks