Poznate mu zloupotrebe u zdravstvenom sistemu Srpske: Na UKC opremu koriste u privatne svrhe! (Video)


Poznate mu zloupotrebe u zdravstvenom sistemu Srpske: Na UKC opremu koriste u privatne svrhe! (Video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je prekjuče, prilikom posjete Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, da je bio poražen činjenicom da se oprema koja se kupi za potrebe UKC Republike Srpske koristi u “privatnoj praksi”.

Milorad Dodik prekjuče je na UKC Republike Srpske prisustvovao uručenju inkubatora ovoj zdravstvenoj ustanovi a koji su kupljeni nakon humanitarne akcije. Dodik je tada rekao da je on “bio poražen činjenicom da se oprema UKC koristi u privatnoj praksi”

“Ja sam bio kao čovjek poražen činjenicom da sam nekad spoznao i vidio ili su mi rekli da nabavimo neku opremu i da ona najčešće završi u nekim hodnicima i da se neupotrebljava i to je za mene poraz, ozbiljan ljudski i politički poraz. I to se kreće od onoga da nemamo stručnjaka ali da imamo i prave stručnjake koji to sklone u hodnik pa usmjeravaju u privatnu praksu, i to znamo. Ipak smo se odlučili da podržimo maksimalno bez zastoja medicinski centar.”, rekao je juče Milorad Dodik u prisustvi direktora Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlade Đajića.

VIDEO:

Nije poznato da li je Dodik o svojim saznanjima obavijestio policiju ili nadležno tužilaštvo. Pitanja u vezi sa tim poslali smo kabinetu Milorada Dodika ali i banjalučkom Okružnom tužilaštvu. Odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

Video: Gerila Portal
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter