Priveden jedan od najvećih narko bosova Balkana: Došao u Loznicu kod ljubavnice, pa saslušavan tri sata

Priveden jedan od najvećih narko bosova Balkana: Došao u Loznicu kod ljubavnice, pa saslušavan tri sata

Keljmendi je zatečen u jednom restoranu u Loznici, a s obzirom na to da je označen kao bezbednosno interesantna osoba, odveden je u policijsku stanicu na razgovor.

Pećanac Naser Keljmendi (62), koga je američki Stejt department označio kao jednog od najvećih narko bosova na Balkanu, priveden je juče na informativni razgovor u Loznici.

Keljmendi je zatečen u jednom restoranu u Loznici, a s obzirom na to da je označen kao bezbednosno interesantna osoba, odveden je u policijsku stanicu na razgovor. Keljmendi je u restoranu bio u društvu jedne žene, svoje partnerke, koja je takođe u pratnji inspektora odvedena u policijsku stanicu.

Naser Keljmendi je 2018. godine u Prištini osuđen na šest godina zatvora zbog posedovanja droge. Keljmendi je do 1999. godine živeo u Peći. Posle rata preselio se u Sarajevo i dovođen je u vezu za mnogim kriminalnim krugovima.

On je 2012. godine pobegao iz Sarajeva, neposredno pred policijsku akciju „Lutka“ 2012. godine, kada je uhapšeno 18 osoba osumnjičenih za teška krivična dela.

Darko Jevtić, novinar, kaže da je njegovo privođenje privuklo mnogo pažnje jer je javnost pomislila da možda ima veze sa grupom Veljka Belivuka, ali nema. Kaže da ne postoji poternica za njim i da je on zvanično slobodan čovek jer nije bilo razloga da bude zadržan.

- Keljmendi je 1976. godine osuđen za pokušaj ubistva, a najjači je bio 1990-ih godina kada su počeli ratovi. Počeo je sa švercom tekstila i obaveštajne službe o njemu imaju mnogo podataka. Važi za jednog od najvećeg švercera droge na ovim prostorima i to mu je omugućila pozicija na KiM, državljanstvo Srbije, državljanstvo BiH, a ima i mnogo nekretnina u Crnoj Gori i Bosni - kaže Jevtić za TV Vesti.

Na informativnom razgovoru, prema nezvaničnim informacijama, proveravana je ispravnost njegovih dokumenata i ustanovljeno je da su ona u redu.

- Pretpostavljam da je bio najobičniji informativni razgovor na kojem su proveravana dokumenta i to je verovatno, kao procedura, oduzelo mnogo vremena - kaže novinar.

Keljmendi je, kaže, odavno bezbednosno-interesantna osoba koja je dovođena u vezu sa svim i svačim, ali ništa nije dokazano. Dovođen je u vezu i sa ubistvom Ramiza Delalića, bačenom bombom na prostorije UNMIK-a, ali ništa dosad nije dokazano, kaže Jevtić.

Foto naslovna: Naser Keljmendi/Printscreen
Izvor: srbijadanas.com/espreso.co.rs

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter