Privatna država: Ko je, najvjerovatnije iz Elektroprivrede Srpske, davao podatke građana SNSD-u?

Privatna država: Ko je, najvjerovatnije iz Elektroprivrede Srpske, davao podatke građana SNSD-u?

Nezvanično, lični podaci građana Banjaluke su gradskom odboru SNSD-a dostavljeni iz sistema Elektroprivrede Republike Srpske. Te podatke SNSD je koristio da na privatne adrese građanima Banjaluke šalje pozive na stranačke skupove.

Nekoliko je zaključaka koji upućuju na to, tvrde izvori Gerila info, da je SNSD podatke dobio od nekoga iz sistema Elektroprivrede. Prvi je taj da su građani pozive dobijali na adrese na kojima se na njihovo ime vodi brojilo za utrošak električne energije čak i ukoliko godinama ne žive na tim adresama. Drugi je da su ista lica dobijala onoliko poziva koliko na svoje ime imaju prijavljenih brojila električne energije. Treći je da su pozive na skupove SNSD-a dobijala lica koja su preminula ali se brojila i dalje vode na njih jer nasljednici nisu brojila prepisali na svoje ime.

Pozive nisu, na primjer, dobijali sinovi iako žive u stanovima već očevi koji godinama nisu na toj adresi ali se brojilo i računi za struju vode na očevima.

Elektroprivredi Republike Srpske i Elektrokrajini u Banjaluci smo poslali pitanja u vezi sa ovim navodima a odgovore ćemo objaviti kada i ukoliko ih dobijemo.

U gradskom odboru SNSD-a u Banjaluci osam dana ne odgovaraju na pitanje na koji način su došli do ličnih podataka građana Banjaluke, iako su to obećali. Nakon današnjeg poziva rečeno nam je da su naša pitanja proslijeđena sekretaru i Timu za medije. Na pitanje ko je u Timu za medije nismo dobili odgovor.


Foto: Zastave SNSD-a na školskoj ogradi

SNSD, gradski odbor u Banjaluci, je u posljednjih mjesec dana pokrenuo agresivnu kampanju slanja poziva građanima na skupove SNSD-a u banjalučkim mjesnim zajednicama i osnovnim školama (brojne su pritužbe roditelja koji tvrde da se zbog sastanaka SNSD-a skraćuju časovi i otkazuju vannastavne aktivnosti djece). Pozive na svoje skupove SNSD građanima Banjaluke šalje poštom koristeći podatke o privatnim adresama građana što u ovoj stranci ne mogu imati. Osim u slučaju kada pozive poštom šalju svojim članovima.

Foto naslovna: Bijeljina Danas
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter