Privatizovane institucije Srpske: Sin Bude Stankovića, jednog od kumova Milorada Dodika, na čelu RUGIP-a (Foto)


Privatizovane institucije Srpske: Sin Bude Stankovića, jednog od kumova Milorada Dodika, na čelu RUGIP-a (Foto)

Za direktora RUGIP-a postavljeno Dodikovo kumče - Vlada Republike Srpske imenovala je Dragana Stankovića za v.d. direktora RUGIP-a, koji je sin Dodikovog kuma Budimira za koga odavno tvrde da je neformalni šef te institucije.

- Vlada Republike Srpske imenovala je Dragana Stanković za vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove, saznaje BN.

Ovim je Vlada, kako tvrdi naš izvor iz Vlade, prekršila zakon i pravilnik o unutrašnoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta RUGIP.

Vlada na čelu sa premijerom Radovanom Viškovićem imenovala je ekonomistu Dragana Stankovića za vd direktora a pravilnikom je propisano da rukovodilac ove institucije mora biti pravnik.

To nije sve

Kako tvrdi naš izvor, partijsko iživljavanje nad institucijama u režiji SNSD se nastavlja, jer Dragan Stanković je imenovan ne kao stručan kadar, nego kao sin Budimira Stankovića, kuma predsjednika SNSD Milorada Dodika.

Treba podsjetiti da se Stanković dovodi u vezu sa aferom oko zemljišta Poljoprivredne škole u Banjaluci a pored toga, nezvanični je "vladar" RUGIP-a otkada je na vlasti SNSD i Milorad Dodik. 

I pored toga što se radi o očiglednom kršenju zakona i pravilnika, premijer Radovan Višković i ovaj put je dao za pravo onima koji tvrde da Vlada ispunjava zahtjeve i poslušno radi za interese nekoliko tajkunskih porodica u Republici Srpskoj, bliskih Miloradu Dodiku, predsjedniku svih predsjednika iz SNSD-a.

Izvor: rtvbn.com

Nije kum dugme – sin Bude Stankovića, kumče Draganče, na čelu RUGIP-a 

Da je Republika Srpska pretvorena u prćiju i privatni posjed Oca nacije Milorada Dodika, njegovih kumova porodice i prijatelja govori i današnje imenovanje Dragana Stankovića za direktora Republičke uprave za imovinske i geodetske poslove Republike Srpske – RUGIP-a. Po mojim saznanjima iz Vlade kumče Draganče imenovan je danas a već sutra preuzima funkciju.

Dragan Stanković je sin kontroverznog Bude Stankovića, kuma Milorada Dodika koji godinama iz sjene rukovodi ovom važnom republičkom institucijom. Prethodno je dugogodišnja v.d. direktora RUGIP-a Bosiljka Predragović jutros podnijela neopozivu ostavku na ovu funkciju, vjerovatno pod pritiskom moćnika i partijskog lobija.

Bosiljka je provjeren i odan član Partije, učestvovala je u mnogim sumnjivim poslovima i namještanju tendera, ali uprkos odanosti i lojalnosti morala se povući zbog „viših interesa“ i kumova. Dragan Stanković do danas je bio pomoćnik direktora RUGIP-a za ekonomske i finansijske poslove.

Svaki komentar je suvišan jer je ovo samo jedan u nizu primjera privatizacije i zarobljavanja institucija Republike Srpske od strane jedne porodice i Partije koja sve nas posmatra kao plijen.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter