Preživjeli susret sa nemani: Oči u oči sa anakondom od sedam metara (Video)


Preživjeli susret sa nemani: Oči u oči sa anakondom od sedam metara (Video)

Snimak sedmometarske zmije nastao je u rijeci Foromoso u Brazilu.
Ronioci u Brazilu doživjeli su susret oči u oči sa sedam metarskom anakondom dok su istraživali rijeku, prenosi Index.hr.

Prije nekoliko dana na YouTubeu je objavljena snimka koja je nastala 29. jula, kad su Bartolomeo Bove i njegov prijatelj Juca Ygarape naišli na ogromnu zmiju koja je vrebala u vodama rijeke Formoso.

Ronilački dvojac snimao je miroljubivu i pomalo znatiželjnu zmiju prije nego što je ona odgmizala. Bove je za Newsflare rekao kako je to praktički jedino mjesto u Južnoj Americi gdje se anakonde mogu pronaći u kristalno čistoj vodi te je stoga i ronjenje s njima moguće.
- Kao što se vidi na snimci, anakonda pliva mirno, potpuno ravnodušna na naše prisustvo - rekao je te dodao kako takvo ponašanje anakonde "razbija mit da su agresivna i nasilna stvorenja koja mogu ugroziti život ljudi".

Snimku je u nekoliko dana pogledalo gotovo 2 miliona ljudi, a mnogi su priznali kako nema šanse da bi se približili anakondi.

"Nisu li gledali film Anakonda?", "Možda nije sreća, možda ih je bilo troje prije snimanja", "Zmija se proklinje jer se najela i sad nije gladna dovoljno da pojede ukusnog ronioca", neke su od reakcija na YouTubeu.

VIDEO:

 

Foto naslovna: Alamy stock photo
Video: YouTube
Izvor: index.hr/oslobodjenje.ba