Presude protiv zdravog razuma: Protesti u Trebinju protiv zuluma korumpiranih trebinjskih kadija (Video)

Presude protiv zdravog razuma: Protesti u Trebinju protiv zuluma korumpiranih trebinjskih kadija (Video)

Pedesetak građana, roditelji, sestre i porodica pokojne Ane Čučković okupili su se danas ispred Palate (ne)pravde u Trebinju u znak revolta i ogorčenja protiv korumpiranih trebinjskih kadija, njihovog rada i sramnih presuda. Ukoliko Vrhovni sud Republike Srpske ne poništi presudu po Apelaciji i ne oslobodi nedužnog i nepravedno osuđenog Nemanju Kojovića, najavljeni su masovniji protesti i blokade.

 

U tragičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila prije 6 godina u mjestu Čičevo na putu Trebinje – Herceg Novi, život je izgubila  najtrofejnija trebinjska plivačica, tada maturant Ana Čučković, a trebinjske korumpirane kadije, sudije i tužioci, poslije 6 godina suđenja sav teret su svalile na nedužnog Nemanju Kojovića.

Kojović je osuđen na 8 mjeseci zatvora pravosnažnom presudom koju je donijelo vijeće Okružnog suda u Trebinju, predviđeno predsjednikom Bojanom Stevićem, iako ne postoji dokaz da je počinio neki prekršaj i nema nikakvu odgovornost za udes, jer je propisno svraćao kući u Čičevo na isprekidanoj liniji, dok je pokojna Ana poginula u vozilu koje je preticalo velikom brzinom kolonu automobila na isprekidanoj liniji, i tom prilikom udarilo u Nemanjino vozilo koje je propisno svraćalo na dozvoljenom mjestu i kretao se 20 kilometara na čas.

Iako je porodica oštećenog tražila, nisam se želio danas obraćati na skupu da neko ne bi pomislio da okupljanje naroda ima neku političku pozadinu, ali je drskost trebinjskih kadija prešla sve granice i njihovom zulumu i nepravdama treba stati u kraj. Ipak činjenica da niko od režimskih medija nije došao na protest govori šta je pozadina cijelog slučaja, koliko su politika, moćnici  i njihovi interesi u sve upleli prste. .

Pogledajte video prilog i izjave oca pokojne Ane Čučković i rođaka Nemanje Kojovića, koga je presuda i nepravda pogodila pa nije mogao da se obrati na skupu:

 

VIDEO:

 

Piše: Nebojša Vukanović
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter