Preminuo Rajko Dujmić (Video)

Preminuo Rajko Dujmić (Video)

Rajko Dujmić, hrvatski muzičar, preminuo je u bolnici nakon što je prije nekoliko dana imao tešku saobraćajnu nesreću, javljaju hrvatski mediji. Index je tu informaciju saznao iz krugova bliskih porodici.

Kompozitor i nekadašnji vođa benda "Novi fosili" Rajko Dujmić (65) prošlu srijedu je teško stradao kada je kod Ravne Gore izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u provaliju te je smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkog Kliničkog bolničkog centra (KBC). Ljekari su mu se danima borili za život.

VIDEO:

 

Rajko je rođen 7. avgusta 1954. godine. U Zagrebu je završio srednju muzičku školu, smjer violina, a onda je apsolvirao na Pedagoškoj akademiji. Umjesto da postane učitelj muzičkog odgoja, posvetio se muzici i postao jedan od najplodnijih kompozitora zabavne muzike u istoriji hrvatske diskografije.

Iako je prepoznatljiv po Novim fosilima, značajne su i njegove saradnje sa izvođačima poput grupe Srebrna krila, Riva i mnogih drugih.

Dujmić je bio i autor pjesme "Rock me" koja je 1989. godine prvi put donijela pobjedu Jugoslaviji na pjesmi Evrovizije. Iza sebe je ostavio suprugu Snježanu.

VIDEO:

 

Video: youtube.com

Izvor: index.hr/nezavisne.com

Porodica Rajka Dujmića odlučila da donira njegove organe

Porodica hrvatskog muzičara Rajka Dujmića, koji je danas preminuo, odlučila je da donira njegove organe i tako nekome spasi život, objavili su hrvatski mediji.

"Stotine dana i stotine noći proveli smo zajedno. Nikad nam nije bilo dosadno, u 35 godina ni jednom se nismo posvađali. Predivna, blaga narav koju nisi trebao tražiti da pomogne, sam se uvijek nudio. Ponosan sam na obitelj koja je odlučila darovati njegove organe, jer Rajko će tako nastaviti živjeti. I nekome opet pomoći", rekao je Neno Ninčević, kompozitor i Dujmićev prijatelj, a prenio 24sata.hr.

Dujmić je preminio u 66. godini od posljedica teške saobraćajne nesreće koju je doživio kod Ravne Gore kada je automobilom sletio u provaliju duboku 11 metara. Kompozitor i nekadašnji vođa benda "Novi fosili" od srijede je bio u jedinici intenzivnog liječenja na Odjelu neurohirurgije u KBC Rijeka i u indukovanoj komi iz koje se nije probudio.

VIDEO: 

 

Video: youtube.com
Izvor: 24sata.hr/nezavisne.com

Kolege se opraštaju od Rajka Dujmića: "Otišao je i dio mene"

Odlazak muzičke legende Rajka Dujmića pogodio je brojne njegove kolege koji se sada opraštaju od muzičara.

"Šta da vam kažem? Jako mi je teško, tim više jer sam njegov vjenčani kum. Žao mi je zbog Rajka, bio je dio naših života više od četvrt vijeka", rekao je basista "Novih fosila" Marinko Colnago.

Vladimir Kočiš Zec bio je takođe vrlo emotivan.

"Kad 25 godina živiš i odrastaš i muzički i umjetnički s nekim čovjekom, onda imam osjećaj da je s Rajkom otišao i dio mene. Istovremeno sam ponosan što sam imao priliku da radim tako dugo s čovjekom koji je imao vanserijski autorski talenat. Neizmjerno mi je bilo teško da gledam Rajka koji je posljednjih godina imao puno privatnih i zdravstvenih problema, ali sve to je ljudski i razumljivo. Nema nikakve ljutnje, ostala su samo lijepa sjećanja na velikog kompozitora i muzičara", rekao je.

Od muzičara su se oprostili i članovi grupe "Parni valjak".

"Napustio nas je prijatelj i kolega. Počivao u miru. Zbogom, Lima", napisali su oni na Instagramu.

"Iskreno saučešće porodici, mogu samo zamisliti kroz što sad prolaze, jer smo kroz to prošli moja djeca i ja kad mi je umro muž", rekla je Sanja Doležal, pjevačica "Novih fosila", čiji je suprug Nenad Šarić bio bubnjar u bendu i umro je 2012. godine.

Rajka se prisjetila i voditeljka i muzičarka Vjekoslava Bach, koja je podijelila fotografiju sa autorom.

"Putuj moj Rajko, naš Lima, čuvali te anđeli nebeski. Beskrajno ćeš nam nedostajati. Na boljem si mjestu, a meni si ostavio predivne uspomene i najljepšu muziku... Snežana Dujmić, iskreno saučešće tebi i porodici", napisala je ona.

VIDEO:

 

U 66. godini preminuo je Rajko Dujmić, muzičar i kompozitor, vođa grupe "Novi fosili" i dobitnik Porina za životno djelo. Od srijede uveče nalazio se na jedinici intenzivnog liječenja na Odseku za neurohirurgiju u KBC-u Rijeka na Sušaku. Tamo je dovezen u srijedu u večernjim satima nakon što je doživio tešku saobraćajnu nesreću. Završio je u indukovanoj komi, iz koje se nije probudio.

Video: youtube.com
Izvor: Agencije

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks