Preminuo mučenik Rajko Delić (Foto/Video)

Preminuo mučenik Rajko Delić (Foto/Video)

Juče je u Staračkom domu u Rogatici iznenada preminuo Rajko Delić, isposnik i mučenik iz Vlasenice. Reakcija društva nažalost došla je kasno, pa iako su komšije skočile, pokrenule akciju i potrudile se da pomognu Rajku, obezbjedile hranu, liječenje i oporavak u Staračkom domu, gdje je boravio poslednjih 15-ak dana, nažalost iznenada je danas prestalo da kuca srce iscrpljenog Rajka, Bog da mu dušu prosti.

Radovi na obnovi njegove nezavršene kuće su u toku, zahvaljujući donacijama i dobrim ljudima iz cijelog svijeta, ali nažalost Rajko nije dočekao da useli u svoj topli dom.

Demobilisani borac prve kategorije Vojske Republike Srpske, kome su u Otadžbinskom ratu poginula tri rođena brata, biće sahranjen danas u 13 časova na groblju u Vlasenici.

VIDEO:

 

Mučenik Rajko poslednjih 10-ak godina preživljavao je u podrumu kuće, bez struje, vode, hrane i osnovnih uslova za život, od svega 60-ak maraka mjesečnog dodatka. Njegov sin je dobio otkaz u lokalnom Komunalnom preduzeću zbog administrativnih propusta, a nažalost još uvijek nije vraćen na posao. Nadajmo se da će država i društvo ispraviti nepravdu učinjenu prema njegovoj djeci i sinovima, ako nisu prema njemu, da će bar njima obezbjediti neki posao i život dostojan čovjeka.

VIDEO:

 

Autor: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: istokrs.com
Video: nebojsavukanovic.info/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter