Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu radi izborne kradje za jednu stranku na vlasti u RS (Video)

Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu radi izborne kradje za jednu stranku na vlasti u RS (Video)

Šarović je rekao da se tim zloupotrebama, prema saznanjima koje imaju, bavi i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu i to za korist jedne ovdašnje političke stranke u vlasti. Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović danas je rekao da ta stranka već nekoliko sedmica upozorava da je u Centralnoj izbornoj komisiji BiH pristigao enormno veliki broj prijava za glasanje putem pošte.

Šarović je rekao da je u odnosu na prošle izbore sada se prijavilo oko 50-ak hiljada ljudi koji će navodno glasati za lokalne izbore u BiH i da taj broj se povećao na 120 hiljada glasača putem pošte. Prema njegovim riječima, tim problemom danas se bavilo Predsjendištvo stranke, koje je konstatovalo da se radi o zloupotrebama i da se time kompromituje glasanje poštom na predstojećim lokalnim izborima. "Ovo je posao za nadležna tužilaštva i druge organe, kao i za CIK BiH da se pozabave ovim aktivnostima i spriječe zloupotrebe izbornog procesa", kazao je Šarović i naveo da imaju saznanja da to rade pojedinci iz stranaka u vlasti, kao i pojedine institucije Republike Srpske.

Šarović je rekao da se tim zloupotrebama, prema saznanjima koje imaju, bavi i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu i to za korist jedne ovdašnje političke stranke u vlasti. "Sve ovo za nas je signal da se prirprema krađa indentiteta građana i zloupotreba izbornog prava i mogućnosti da neće biti ispoštovana volja onih građana koji glasaju putem pošte", kazao je Šarović, dodajući da će saznanja o ovim nezakonitim radnjama dostaviti CIK-u i drugim nadležnim organima. "Već smo utvrdili da je samo u jednoj lokalnoj zajednici na provjeri onih glasača koji glasaju iz jedne od evropskih zemalja za 120 njih ukraden identitet i provjerom preko pretraživača na CIK mi smo vidjeli da su prijavljeni na jednoj adresi u Novom Sadu", kazao je Šarović. To je, kaže on, za nas snažan indikator da se radi o izbornim prevarama. "Razotikrićemo u narendim danima one koji krađom identieta fotokopijama ličnih karata i matičnih brojeva koje dobijaju od nadležnih institucija i koristeći pogodnost rukovođenja Poštama Republike Srpske", kazao je Šarović.

VIDEO:

 


Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks