Predstavljanje Pokreta Pravde na RTRS-u: Ovi izbori su borba između dobra i zla

Predstavljanje Pokreta Pravde na RTRS-u: Ovi izbori su borba između dobra i zla

Ozren Perduv, nosilac liste Pokreta pravde predstavio je ovaj pokret na programu RTRS-a.

"Poštovani birači,

Pokret Pravde je mlada politička organizacija nastala iz neformalne grupe građana „Pravda za Davida“. Mjesecima smo tražili istinu i pravdu za ubijenog Banjalučanina, studenta Davida Dragičevića. A, onda je režim odlučio da se obračuna sa nama progonom, represijom i diskriminacijom. Tada smo mi odlučili da našu dotadašnju borbu politički artikulišemo.

David nam se desio, jer smo ćutali i prelazili preko mnogo toga lošeg i negativnog u prošlosti.

Na predstojećim izborima se, nažalost, ne takmiče se programi koji treba da od Banjaluke stvore moderan i prosperitetan grad. Ovi izbori su borba između dobra i zla. Borba između onih koji se bore za osnovna ljudska prava, slobode i život dostojan čovjeku i onih koji su sebi dali za pravo da nekažnjeno lažu, kradu, ubijaju i zataškavaju ubistva.

Jedan od najvećih problema koji nas prate od samog početka naše borbe za istinu i pravdu jeste odnos javnog medijskog servisa RS prema nama. Upravo vam se, po prvi put, obraćam sa tog servisa koji je sve osim javan. Pokret Pravde je dobio prostor od čak 3 minute. Ne zbog volje i želje rtrs-a, već po sili Izbornog zakona BiH. Koristimo tu priliku da vam kažemo sljedeće: Ovaj tzv. javni servis ne samo što nas je u potpunosti ignorisao, već su protiv nas pisali najgore moguće tekstove, tj. laži , nazivajući nas kriminalcima, izdajnicima, rušiocima, stranim plaćenicima, često skrivajući se iza portaloida osnovanih preko noći, crtajući nam, na takav način, mete na glavama.

Objavljivana su imena ljudi protiv kojih je policija podnosila prekršajne i krivične prijave stavljajući ih na stub srama. Zarad istine, poštovani građani, treba da znate da je policija izgubila sve ijedan proces koji se do sada pojavio pred sudom. Od nekih su čak i odustali. I sve postupke koje je policija izgubila plaćamo mi, građani, a ne oni pripadnici nečasnog dijela policije koji su svjesno zloupotrebljavali svoj položaj i ovlaštenja. Ovaj tzv. javni servis, naravno, o tome ćuti. Zbog svih laži i kleveta o nama, ovaj rtrs je od strane RAK-a nekoliko puta novačno kažnjavan. Znate li, poštovani građani, ko to plaća? Plaćamo mi, građani. A, znate li šta se desilo sa nekima iz rukovodstva ovog tzv. javnog servisa? Neki su postali konzuli, a neki postali direktori upravo RAK-a.

Mašinerija protiv koje smo ustali je ogromna. Te hobotnice zla mi se ne bojimo. To smo pokazali i dokazali. Bojimo se onih koji ćute. Ne budi i ti jedan od takvih.
Pratite nas preko fb stranice Pokret Pravde kao i našeg sajta www.pokretpravde.com
Znate šta vam je činiti 15.11. Zajedno srušimo ovaj nakaradni sistem vrijednosti.

Neka bude Pravda za Davida! Neka bude Pravda za sve nas! Pokret!".

Izvor: 6yka.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks