Nedeljko Čubrilović prihvatio zahtjeve boraca VRS za hitne izmjene Zakona o pravima boraca i hitnu posebnu sjednicu NSRS

Nedeljko Čubrilović prihvatio zahtjeve boraca VRS za hitne izmjene Zakona o pravima boraca i hitnu posebnu sjednicu NSRS

Protest Veterana odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske urodili su plodom. Tako, makar, izgleda, nakon sastanka predstavnika ovog udruženja sa predsjednikom Narodne skupštine Republike Srpske, Nedeljkom Čubrilovićem.

Veterani su na protestu koji su organizovali na Vidovdan tražili hitne izmjene Zakona o pravima boraca i hitnu posebnu sjednicu Narodne skupštine na kojoj bi se raspravljalo o položaju i pravima bivših pripadnika Vojske Republike Srpske.

Jedan od zaključaka sastanka Veterana i Čubrilovića jeste da se ide u proceduru izmjena i dopuna Zakona o pravima boraca a Veterani imaju obavezu da dostave prijedloge izmjena zakona u što kraćem roku.

Verterani kažu, za Gerila info, da je pokazana dobra volja kada je u pitanju zakazivanje posebne sjednice republičkog parlamenta na temu položaj boraca.

Nekadašnji borci Vojske Republike Srpske protestovali su 28. juna ove godine a tada su organizovali i šetnju ulicama Banjaluke koju su završili ispred sjedišta institucije Predsjednika Republike. Borci su nezadovoljni načinom na koji se vlast odnosi prema njima sve godine nakon otadžbinskog rata u BiH, traže poboljšanje položaja ali i reviziju prava. Tvrde i da je broj onih koji se vode kao borci daleko veći od stvarnog broja boraca. To je tako jer su kao borci upisani mnogi koji nisu vidjeli prve linije ili borbenih dejstava. Mnogi od takvih su iskoristili sva prava na uštrb stvarnih boraca.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter