Pred nama je put slobode i demokratije

Pred nama je put slobode i demokratije

Dragan Đokanović, ugledni pedijatar, autor knjige "Od ideje do Dejtona i učesnik osnivačke Skupštine srpskog naroda u BiH, danas je na svom Fejsbuk profilu napisao da je sa predsjednikom DNS-a, Nenadom Nešićem dogovorio zajedničko "političko djelovanje na narodnom poslu za slobodu, demokratiju i ekonomski prosperitet Republike Srpske!".

"Biće to autentični put demokratije Srpske, put slobode i sloge za sve naše stanovnike! Nije, do sada, nažalost, naša republika imala priliku za jedan ovakav politički posao...", napisao je Đokanović na svom Fejsbuk profilu.

Kako je istakao, brojne i teške prepreke su u prethodnih 25 godina postavljane pred stanovnike Srpske a ni na vidiku nije bilo istinske politike da temeljito i ozbiljno rješava narodne probleme.

"Gospodin Nešić i ja, i to vrlo brzo, smo postigli dogovor da na putu oporavka Republike Srpske ne štedimo ni snagu ni energiju! Prošao sam put stvaranja Republike Srpske, od ideje do Dejtona, a večeras sam kročio na put obezbjeđivanja slobode, demokratije i boljeg života za sve njene stanovnike!", istakao je Đokanović.

Izvor: rtvbn