Pravosudni puč u funkciji brutalne, prljave, surove i nemilosrdne borbe za prevlast (Dokumenti/Linkovi)

Pravosudni puč u funkciji brutalne, prljave, surove i nemilosrdne borbe za prevlast (Dokumenti/Linkovi)

Dosje/Kota 2022/Pravosudni puč u funkciji brutalne, prljave, surove i nemilosrdne borba za prevlast nad Centralnom izbornom komisijom BiH

1. Brutalna prljava borba za prevlast nad CIK-om BiH nastavljena je svim sredstvima - uključeni su i najjači igrači, poput Milorada Dodika.

2. Da bi Dodik I Dragan Čović vratili CIK BiH pod svoju kontrlu potreban im je lojalan predsjednik Suda BiH, koji bi omogućio poništenje odluka parlamentarne skupštine BiH o izboru članova aktuelnog saziva Izborne komisije.

3. Ranko Debevec, predsjednik Suda BiH, očito, nije ličnost koja će izaći u susret zahtjevima Dodika i Čovića i zbog toga se našao na udaru njihovih pravosudnih buzdovana Milana Tegeltije, predsjednika VSTS, Gordane Tadić i ostale kriminalne bulumente koja djeluje po njihovoj komandi. Najavio sam vrlo precizno udar na njega, kompletan scenario napada u tekstovima  objavljenim na blogu 01.07, 03.07. i 05.08. ove godine (vidi dodatak) i sve se baš tako odigralo. I nastavlja da se razvija. 

4. Treba biti realan - to je cijela vojska, a ne samo Vedrana Mijović, tužiteljka zadužena za skidanje glave Debevecu, koja je, da napomenem, u uskim rodbinskim vezama sa Slavkom Jovičićem Slavujem, nekada istaknutim članom SNSD-a.

5. Sukobi unutar SDA na relaciji porodica Izetbegović-familija Čampara/Zvizdić kao jedan od epiloga imaju priključenje Aljoše Čampare Dodiku i Čoviću, tako da je borba između dva porodična klana postala vrlo kompleksna i odvija se na nekoliko otvorenih frontova.
Tek će da se rasplamsa.

6. SDA ima svoje članove unutar CIK-a, za razliku od SNSD-a i HDZ-a, tako da je zadržala određen uticaj u Izbornoj komisiji, ali druge dvije stranke ostale su bez alata koje su maksimalno koristili tokom proteklih izbornih ciklusa i zato čine sve da povrate prevlast nad CIK-om.

7.  Da bi povratili alate, odreda nezakonite, moraju prvo ukloniti Debeveca, što bi za njih bila višestruka korist, jer bi tada ovladali i Sudom BiH, te bi preko Tegeltije kočano potpuno poništili pravosuđe BiH, pretvarajući ga u sistem montiranih procesa (što ono u dobroj mjeri već jeste), a pravo i pravda bi nestali u potpunosti ispod svodova tih uništenih institucija.

8. Jednostavnije rečeno, pad Debeveca i postavljanje nekog od strogo kontrolisanih sluga Milana Tegeltije, po automatizmu bi produkovao i pad aktuelnog saziva CIK-a i omogućio povratak nezakonitih, podzemnih alata u izborni proces, posebno brojanje glasova.

9. Važno je istaći šta su izgubili Dodik i Čović gubitkom kontrole nad CIK-om, osim članova koje su kontrolisali.

10. Izgubili su monopol na štampanje glasačkih listića koji su imali sve do ove godine. U proteklom izbornom ciklusu listiće su štampali firma “Atlantik” iz Banjaluke i “Službeni glasnik RS”, što samo po sebi dovoljno govori. 

11. Treći vrlo bitan gubitak jeste gubitak prepravljanja zapisnika sa glasačkih mjesta, koje bivši saziv CIK-a nikada nije htio provjeravati ponovnim brojanjem vreća (sem u rijetkim i nebitnim slučajevima), što dodatno spečava krađu glasova.

Da je ta krađa itekako prisutna na svakim izborima jasno je svima - i Međunaronoj zajednici koja, zbog sumorne, antinarodne platforme - stabilokratija - nije adekvatno reagovala ni kada su znali da su izbori pokradeni, već su ih priznavali. 

12. Direktna posljedica toga je da u BiH vladaju oni koji su brojali glasove, a ne koje su izabrali glasači, što je visarionovički model potpunog poništenja volje građana.

13. Međunarodna zajednica (Zapad) konačno počinje da shvata da su projektom - stabilokratija - stvorili u Regionu mafije koje imaju države i počeli zaokret koji je sve vidljiviji.

14. Četvrti gubitak koji SNSD i HDZ, ali i SDA, imaju gubitkom kontrole nad CIK-om jesu glasovi iz inostranstva, gdje su prevare ogromne, dobro organizovane, ali, ipak, lako otklonjive; Samom provjerom adresa tih birača, činjenicom da ih je i po sedamdeset/osamdeset prijavljeno na istoj adresi, ta prevara postaje minorna i bez ključnog uticaja na rezultate izbora.

15. Važno je naglasiti da ni Dodiku ni Čoviću nisu toliko bitni izborni rezultati na novembarskim lokalnim izborima, koji će se održati ove godine, već je kompletan projekat ovladavanja i Sudom BiH (Tužilaštvo BiH čvrsto drže pod punom kontrolom), usmjeren na opšte izbore 2022. godine koji su, prema procjenama iz ovih stranaka, ključni za opstanak njihovih lidera i klijentelističkih mreža kojima vladaju. Isto važi i za SDA, bez obzira na činjenicu da ima dio uticaja u CIK-u, ali on nije presudan, premda nije ni zanemariv.

(Očito je i Dodik i Čović i Izetbegović smatraju da će i 2022. biti u prilici da se kandiduju, što je vrlo vrlo optimističan stav, na koji se ne bi trebalo kladiti, zbog projekta Vdeliikog Spremanja u BiH, koji je već počeo i trebao bi da se odvija po principu dva pa jedan - princip se odnosi na uklanjanje sa političke scene, što je odlično poznato sve trojici navedenih!) 

16. Sve što smo dosad vidjeli, u proteklih nekoliko mjeseci, je tek zagrijavanje prema onom što dolazi - brutalna, prljava, kriminalna bitka u kojoj će, izvan svake razumne sumnje, biti jako mnogo kolateralnih žrtava.

17. Tri Feudalca, koji, uz pomoć pokvarenih, podmuklih, na sve spremnih ulizica, učiniće sve da zadrže vlast na svim nivoima.

Njihov jedini izborni moto bio je i ostao: “Ili pobjeda ili prevara”! Jesu to riječi Milorada Dodika, koji je već dva puta uspio tu matricu da materijalizuje (2014. za sebe, 2018., za Željku Cvijanović), ali se u potpunosti odnose i na izborni “ručni rad” Čovića i Izetbegovića.

Pravosudni puč u toku: Milan Tegeltija vodi akciju uklanjanja Ranka Debeveca, predsjednika Suda BiH, kojeg ne kontroliše, kako bi na njegovo mjesto doveo svog poslušnika i stopostotno privatizovao najznačajnije pravosudne institucije; Odgovori Ambasada SAD-a, Velike Britanije, SR Njemačke, Misije OSCE u BiH o navedenim dešavanjima (01.07.2020.). Kliknite na link:

https://infomediabalkan.com/pravosudni-puc-u-toku-milan-tegeltija-vodi-akciju-uklanjanja-ranka-debeveca

Treći Krak Pravosudnog Puča, kriminalne akcije privatizacije pravosuđa, koju vodi Milan Tegeltija: Uklanjanje Kurspahićeve sa pozicije Glavnog disciplinskog tužioca, povratak Jukićeve; Dalje akcije protiv Debeveca, predsjednika Suda BiH; Udar na “Slobodnu Bosnu” - otvaranje puta za kažnjavanje medija i novinara koji ne odgovaraju PravosudnoPolitičkoj mafiji (03.07.2020.). Kliknite na link:

https://infomediabalkan.com/treci-krak-pravosudnog-puca-koju-vodi-milan-tegeltija

Pravosudni puč (2): Milan Tegeltija svim sredstvima, sa akcentom na podzemnim, čini sve da ukloni Ranka Debeveca, predsjednika Suda BiH, koji mu nije lojalan i postavi svog poslušnika na njegovu poziciju (05.08.2020.). Kliknite na link:

https://infomediabalkan.com/pravosudni-puc-2-milan-tegeltija-svim-sredstvima-cini-sve-da-ukloni-ranka-debeveca

Piše: Slobodan Vasković

Izvor: http://slobodanvaskovic.blogspot.com/

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks