Pravosuđe Republike Srpske: Naručioci i ubice (pripadnici režima) optužuju i sude oca mladića koga su ubili (Foto)


Pravosuđe Republike Srpske: Naručioci i ubice (pripadnici režima) optužuju i sude oca mladića koga su ubili (Foto)

Suđenje Davoru Dragičeviću. Današnje ročište je odgođeno za 26. oktobar zbog spriječenosti dolaska Dragičevićevog advokata Dragana Tolimira.

“Nakon četiri i po godine ja kao otac ubijenog Davida Dragičevića, što je već evidentno u Tužilaštvu BiH, nadao sam se da ću moći od ovih institucija danas ovdje da prisustvujem završnoj riječi protiv otmičara i ubica Davida Dragičevića i da vlast u entitetu konačno skloni jedne monstruozne ubice. Međutim, događa se ono čemu oni strijeme a to je da kazne ili zatvore oca koji se bori samo za istinu o svom sinu a koji je na najmonstruozniji način ubijen u centru grada Banjaluka“, rekao je danas, prije početka zakazanog ročišta, Davor Dragičević

Dragičević se, sa još troje lica, tereti za kršenje javnog reda i mira u decembru 2018. godine. Tada su na ulicama Banjaluke građani, šetnjama kroz grad, tražili istinu u vezi ubistva Davida Dragičevića. Prijavu protiv Davora Dragičevića podnijela je policija a banjalučki Osnovni sud je prvobitno odbacio prijavu kao nepotpunu i neosnovanu. Okružni sud u Banjaluci je, međutim, prihvatio žalbu podnosioca prijave i naložio da proces bude održan uz saslušanja svjedoka i iznošenje dokaza.

Foto: Gerila/Davor Dragičević

Za nastavak ročišta, 26. oktobra, podnosliac prijave protiv Dragičevića predložio je pozivanje svjedoka Željka Karana i Đorđa Rađena.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter