Pravosuđe povezano sa org. kriminalom, Mafijom i politikom: Kad nekažnjeni napad uzrokuje spiralu zločina (Foto)

Pravosuđe povezano sa org. kriminalom, Mafijom i politikom: Kad nekažnjeni napad uzrokuje spiralu zločina (Foto)

Činjenica da ni poslije 6 godina od ranjavanja Ljubiše Pantića u Domu zdravlja u Milićima, nema pravosnažne Presude protiv napadača Slaviše Juroševića, po Tužbi koju je pokrenuo Pantić, te da je Jurošević u međuvremenu pokušao još jedno ubistvo, i da je ponovo oslobođen krivice, najbolji su pokazatelj koliko je pravosuđe korumpirano i povezano da organizovanim kriminalom, Mafijom i politikom.

Početkom novembra 2015. godine Slaviša Jurošević i pripadnici tzv „Industrijske policije“ kompanije Boksit iz Milića napali su Ljubišu Pantića, odbornika SDS-a u Skupštini opštine Milići u loklnom motelu, ali su u tuči izvukli deblji kraj jer je Pantić sportista i karatista. Nakon napada i tuče Pantić je otišao do Doma zdravlja da mu ljekari saniraju povrede na glavi i pruže prvu pomoć, i dok su mu ispirali rane u Dom zdravlja je ušao Jurošević, naoružan pištoljem, i pucao iz blizine u Pantića i ranio ga u kuk.

Ovo ranjavanje Sud i Policija su okvalifikovali kao prekšaj narušavanja javnog reda i mira, jer je Ljubiša Pantić bio ranjen ispod pojasa pa nije bio pokušaj ubistava, a Jurošević je kažnjen sa 800 maraka prekršajne kazne!?

Oštećeni Pantić podnio je prijavu protiv napada Slaviše Juroševića, koji je u vrijeme napada bio vozač šefa Kluba SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovana Viškovića, sada premijera, ali ni poslije 6 godina sudski proces nije okončana i nije donesena pravosnažna presuda!?

U međuvremenu, osokoljen blagom i sramnom presudom, nasilnik Slaviša Jurošević organizovao je kriminalnu grupu nasilnika koja je ispred Lovačkog Doma u Šekovićima napala i palicama pretukla Slobodana Vasiljevića, nanijevši mu teške povrede opasne po život i napravivši od zdravog mladića trajnog invalida. Vasiljević je nekoliko mjeseci liječen u Kliničkom centru Tuzla, život mu je visio o koncu, a i dvije godine poslije napada otežano hoda uz pomoć štaka.

Policija je uhapsila napadače, od kojih su neki priznali krivicu i dobili 4 godine zatvora, dok je Jurošević poslije napada pobjegao u Grčku gdje se krio godinu dana. Policija Grčke ga je uhapsila i isporučila pravosudnim organima Republike Srpske, ali se dogodilo nešto što niko nije mogao očekivati. Okružni sud u Istočnom Sarajevu oslobodio je Juroševića i ostale napadače krivice, uprkos brojnim dokazima, i oni za premlaćivanje sada treba da dobiju ogromnu odštetu jer su Vasiljevića napravili invalidom!?

Zašto je Jurošević odmah poslije napada, koje su snimile kamere u Šekovićima, pobjegao u Grčku, i kako su napadači oslobođeni iako je jedan od njih priznao krivicu, potvrdio navode Tužbe i dobio 4 godine robije? Jasno je da iza svega stoji politika, korupcija u pravosuđu i interesi moćnika.

Nema sumnje da je premijer Višković, iz sjene preko povezanih lica, te njegov mentor Rajko Dukić koji se plaši da bi napadači nakon Presude i dugogodišnje robije mogli da progovore o naredbodavcima, iskoristili svoju moć i uticaj da oslobode napadače odgovornosti, što predstavlja nevjerovatan skandal, i za državu i za korumpirano pravosuđe.

Nekažnjeni napad na Pantića i Vasiljevića pokazuju da je država u rukama Mafije i da život kod nas ne vrijedi ništa. Ostaje da se vidi da li će Vrhovni sud Republike Srpske odoljeti pritisku i poništiti presudu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, osuditi napadače u skladu sa zakonom u ponovljenom postupku, i da li će biti uhapšene i procesuirane korumpirane sudije i tužioci koji su pravili propuste koji su doveli do sramne Presude, ili će potvrditi odluku i pokazati da su pravo i pravda kod nas umrli i da pravna država odavno ne postoji i ne funkcioniše.

Piše: Nebojša Vukanović
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter