Pravna država mora funkcionisati: Raduje me da je Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva počelo raditi

Pravna država mora funkcionisati: Raduje me da je Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva počelo raditi

"Pravna država mora da profunkcioniše, a svi koji su se ogriješili o zakon moraju da odgovaraju", poručila je Jelena Trivić, nakon optužnice protiv bivšeg premijera Republike Srpske.

- Кristalno je jasno da je jedini i isključivo cilj "vraćanja" nadležnosti gubitak kontrole Milorada Dodika nad sudijama i tužiocima - smatra potpredsjednica PDP i poslanica u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić.

Smjenom Milana Tegeltije sa čela Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i smjenama u Tužilaštvu BiH, kaže ona, Dodik najavljuje osnivanje novog VSTS Republike Srpske.

- Jedini razlog za to je gubitak kontrole nad sudijama i tužiocima, Sada kada su tužioci po bitnim predmetima počeli raditi svoj posao, Dodik najavljuje novi VSTS - providno i jadno - naglašava Jelena Trivić.

Ona poručuje da pravna država mora da profunkcioniše, a svi koji su se ogriješili o zakon moraju da odgovaraju.

"Izuzetno me raduje da je Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva počelo raditi na raščišćavanju kriminala i korupcije kao najvećih neprijatelja našeg društva", kazala je jelena Trivić, koja je kandidat PDP-a za predsjendicu Republike Srpske.

Podsjetimo da je danas podignuta optužnica protiv bivšeg premijera Republike Srpske Aleksandra Džombića.

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter