Pravda za Davida - Put pravde: Gdje je Đorđe Rađen? (Foto)

Pravda za Davida - Put pravde: Gdje je Đorđe Rađen? (Foto)

Na ovo pitanje odgovor bi moralo dati banjalučko Okružno tužilaštvo. Prvenstveno tužilac Dalibor Vrećo kao i njegov bivši mentor i glavni tužilac Lepir.

Bivši glavni tužilac Želimir Lepir je prema sopstvenom priznanju svjesno ignorisao zakonsku obavezu korištenja TCMS sistema za dodjelu predmeta i slučaj Dragičević po sopstvenom nahođenju dodijelio Daliboru Vreći. Zbog propusta u korištenju TCMS sistema nedavno je smijenjena glavna tužiteljica Tužilaštva BiH Gordana Tadić, ali i pored brojnih pritužbi nije došlo do sankcionisanja Želimira Lepira zbog identičnog propusta. Ovakva situacija vrlo plastično dokazuje dvostruke aršine kada se radi o istrazi ubistva Davida Dragičevića.

Odgovornost za ovakvu apsurdnu situaciju svakako je na VSTS-u politički kontrolisanom tijelu koje se po nalogu moćnika stavilo u službu zaštite zločina i zločinaca.

Prema informacijama kojima raspolažemo nekoliko dana nakon što je tužilaštvo BiH preuzelo slučaj Dragičević Đorđe Rađen je boravio u prostorijama  Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka. Nije jasno u kojem svojstvu je posjetio tužioca i tužilaštvo ali indikativna činjenica je da je odmah nakon razgovora u tužilaštvu napustio zemlju.

Đorđe Rađen ima jednu od ključnih uloga u samom procesu montiranja lažnih istražnih radnji u vezi ubistva Davida Dragičevića. Te bi morao moći objasniti kome je predao predmete koji su naknadno podmetnuti kao dokaz navodne pljačke njegove kuće.
Na ovo ali i mnoga druga pitanja odgovore znaju Rađen, Lepir i  Vrećo. Do kada će ćutati sada zavisi samo od Tužilaštva BiH.

Piše: Pravda za Davida - Put pravde
Izvor: Facebook

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter