-Pravda za Davida- Nastavlja se policijski progon (Video)

-Pravda za Davida- Nastavlja se policijski progon (Video)

Pripadnici policijske stanice Laktaši, priveli su jutros članove grupe Pravda za Davida: Dragana Karanovića i Sofiju Grmušu. Oni su privedeni dok su ispred odjeljenja banjalučkog Osnovnog suda u Laktašima, čekali da se okonča suđenje Rajku Topiću, takođe članu Pravde za Davida, protiv koga se vodi prekršajni postupak.

Nastavlja se policijska represija nad aktivistima grupe Pravda za Davida. Dok su čekali završetak suđenja Rajku Topiću, u bašti kafića pored prostorija Suda, građanima su prišla dvojica pripadnika MUP-a Republike Srpske i tražili na uvid lične dokumente.

Nakon legitimisanja, Dragan Karanović je priveden kako bi dao izjavu u svojstvu svjedoka, dok je Sofija Grmuša privedena kao osumnjičena zbog navodnog kršenja Zakona o javnom okupljanju a policajcima je zasmetalo i snimanje mobilnim telefonom.

Njen advokat kaže da pripadnici policijske stanice u Laktašima očigledno još nisu upoznati sa presudom banjalučkog Okružnog suda gdje se jasno navodi da uzvik „Pravda za Davida" nije nikakav prekršaj i da se ljudi mogu spontano okupiti. Kaže da jedva čeka da i ova prekršajna prijava dođe na sud.

Iz banjalučke Policijske uprave nisu odgovorili na pitanje BN televizije, o razlozima privođenja. MUP Republike Srpske je od razbijanja protesta grupe Pravda za Davida protiv građana, koji podržavaju porodicu Dragičević, podnio na desetine prekršajnih prijava zbog uzvika Pravda.

Sve prijave su na sudu odbačene.

 

Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks