-Pravda za Davida- 617.dan: -Pravdaši- bili na Davidovom trgu, dvojica policajaca sve posmatrala iz automobila (Video)

-Pravda za Davida- 617.dan: -Pravdaši- bili na Davidovom trgu, dvojica policajaca sve posmatrala iz automobila (Video)

"Ubice su na slobodi, policajci su parkirani pored parka "Petar Kočić", mi smo na Davidovom trgu, istrajni u podršci ocu Davoru i majci Suzani u borbi za pravdu za ubijenog sina, poručila je večeras iz Banja Luke članica Grupe "Pravda za Davida" Sofija Grmuša.

"Čekamo Huntu da dodju, došli su kolima, neće izaći, kontaju hladno je. Ima ih samo dvojica, ali ne dolaze da nas upozoravaju", priča Sofija dok snima policijski automobil.

"Garant je Mišo Volf u policijskom autu, ali neće da izadje", našalio se jedan "pravdaš" sa Davidovog trga dok pada snijeg.

Sofija, Ozren i nekoliko "pravdaša" su se potom uputili u parkić pored Hrama gdje su ih čekali ostali "pravdaši", koji mirno i dostojanstveno i večeras pitaju policiju, tužilaštvo i odnarodjenu vlast: "Ko je ubio Davida"?

Nakon dvadesetak minuta provedenih u parkiću nekoliko "pravdaša" je otišlo na Davidov trg, gdje su stajali, dok su ih policajci posmatrali iz automobila.

Snijeg je večeras prvi put padao u Banja Luci, ali "pravdaši" ne odustaju, ni po kiši, ni po snijegu, ni po velikoj hladnoći. Oni su svako veče tu tražeći pravdu za svog sugrađanina Davida Dragičevića, koji je otet, zvjerski mučen danima i ubijen, a potom ostavljen na obalu Crkvene na ušću u Vrbas.

Odgovora o Davidovom ubistvu nema 617 dana, niti se otvara sudski proces, ali "pravdaši" ne odustaju i tu su uz roditelje tražeći pravdu, jer su istinu saznali.

I večeras se u parkiću čula Davidova pjesma "Klinac u Getu".

I sutra u isto vrijeme, malo na Davidovom trgu, malo u parkiću pored Hrama! Nema predaje! Idemo do kraja! Ne odustajemo! 

"A, sutra, u utorak, novo suđenje. Policija će se posebno kroz ovaj slučaj osramotiti. Tek će da vide kako i koliko su se zeznuli. Vidimo se", poručio je Ozren Perduv-

Pravda za Davida!

VIDEO:

VIDEO:

Foto/Video: Sofija Grmuša

Izvor: Infomedia Balkan

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks