Prava narodna vlast! Šta njih briga za poskupljenja, oni ih neće ni osjetiti: Vlast u BiH opet sebi povećala plate!


Prava narodna vlast! Šta njih briga za poskupljenja, oni ih neće ni osjetiti: Vlast u BiH opet sebi povećala plate!

Mi ćemo sada predložiti smanjenje koeficijenta za nas parlamentarce, kao i za ministre i njihove savjetnike jer ovo što oni rade je pljačka građana - navodi se u saopštenju Naše stranke

Vijeće ministara BiH 30. marta povećalo je osnovicu za obračun plata zaposlenim u institucijama Bosne i Hercegovine. Osim zaposlenicima, do povećanja plata će doći i parlamentarcima, ministrima i savjetnicima nakon usvajanja budžeta za 2022. godinu. U Našoj stranci protive se ovoj odluci.

- Vladajuća koalicija je pod izgovorom da povećava plate zaposlenicima u državnim institucijama, povećala plate i političarima. Mi smo se tome usprotivili na sjednici Predstavničkog doma kada smo rekli da ćemo podržati povećanje plata samo državnim službenicima a ne parlamentarcima, ministrima i savjetnicima čije su plate svakako previsoke.

Mi ćemo sada predložiti smanjenje koeficijenta za nas parlamentarce, kao i za ministre i njihove savjetnike jer ovo što oni rade je pljačka građana.

Predstavnici vlasti žele proći kroz poskupljenja neosjetno, dok građani grcaju u dugovima. Sigurno im je jasno da od oktobra više neće biti vlast pa se trude da u ovoj posljednjoj godini mandata uzmu što više od građana. Trudit ćemo se da im osujetimo plan. Ako ne uspijemo sada, sigurno ćemo im u oktobru smanjiti plate - poručuju iz Naše stranke.

Izvor: Depo portal/depo.ba

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter