-Praštajte nam braćo što smo dozvolili da nas pobijede izdajnici i dezerteri- Protest ratnih veterana u Banjaluci (Foto/Video)

-Praštajte nam braćo što smo dozvolili da nas pobijede izdajnici i dezerteri- Protest ratnih veterana u Banjaluci (Foto/Video)

U Banjaluci je održan protest Veterana Odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske, zbog loših uslova u kojima žive nekadašnji borci Vojske Republike Srpske. Prema riječima našeg reportera, na skupu koji je počeo oko 12 časova, okupilo se više stotina boraca.

Prisutnima su se obratili njihovi bivši saborci. Branislav Vučić, bivši borac I Krajiškog korpusa podsjetio je na brojne žrtve koje su pale za stvaranje Republike Srpske.

VIDEO:


“Praštajte nam braćo što smo dozvolili da nas pobijede izdajnici i dezerteri, što smo dopustili da nas gori od nas kupuju za male pare, a onda da prodaju i rasprodaju sve što je srpsko. Što više vjerujemo ratnim profiterima nego svojim očima”, rekao je između ostalog Vučić.

Okupljeni veterani su nakon govora u Parku Mladen Stojanović krenuli u protestnu šetnju, do Palate predsjednik Republike Srpske, gdje su ostavili svoje zahtjeve.

VIDEO:


Ispred zgrade Palate RS, borci su uputili zvižduke vlasti, tražeći hitnu sjednicu parlamenta kako bi se poboljšao njihov materijalni položaj u društvu.

Nakon iskazanog negodovanja i javnog protesta zbog položaja boračkih kategorija stanovništva, borci su se ponovo šetnjom vratili prema parku, poručivši da su ovo posljednji mirni protesti.

Izvor: gerila.info

Dok jedni slave Vidovdan, drugi protestvuju u BL

Počeo protesni skup boraca u Banjaluci. Oko hiljadu boraca i njihovih porodica i prijatelja krenulo je prema Palati RS.

Kako su ranije i najavili, borci Republike Srpske okupili su se danas u banjalučkom Parku Mladen Stojanović, odakle su krenuli prema zgradi Palate Republike Srpske, gdje sjedni predsjednica Republike Srpske.

Organizator protesnog skupa boraca su veterani odbrambeno-otadžbinskog rata, koji traže hitnu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske radi poboljšanja materijalnog statusa boračkih kategorija stanovništva.

Vrh Republike Srpske, kao i rukovdstvo Boračke organizacije danas obilježavaju krsu slavu VRS, Vidovdan, u manastiru Sase kod Srebrenice.

Ispred zgrade Palate RS, borci su uputili zvižduke vlasti, tražeći hitnu sjednicu parlamenta kako bi se poboljšao njihov materijalni položaj u društvu. Nakon iskazanog negodovanja i javnog protesta zbog položaja boračkih kategorija stanovništva, borci su se ponovo šetnjom vratili prema parku, poručivši da su ovo posljednji mirni protesti.

Koliko će vlast Republike Srpske ozbiljno shvatiti današnji protesni skup boraca ostaje da se vidi narednih dana.

Šetnjom kroz grad borci su nosili zastave Republike Srpske i Srbije.

VIDEO:

 

Video: Vijesti Srpske/rtvbn.com/youtube.com

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter