Potvrđeno! Bivši policijski načelnik Ulcinja Rudolf Elezović nađen mrtav, utvrđuje se uzrok smrti (Foto/Video)

Potvrđeno! Bivši policijski načelnik Ulcinja Rudolf Elezović nađen mrtav, utvrđuje se uzrok smrti (Foto/Video)

Iz te institucije (policije) pojasnili su da je o događaju obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se tijelo uputi na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti

Pripadnici granične policije preksinoć su u rijeci Bojani pronašli beživotno tijelo policijskog službenika Rudolfa Elezovića čiji je nestanak prijavljen 27. maja. 2021. godine, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz te institucije pojasnili su da je o događaju obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se tijelo uputi na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti.

"Obdukcija je izvršena a izviđajem rukovodi Više državno tužilaštvo u Podgorici", saopšteno je iz UP.

"Vijesti" su juče ujutru objavile da je ulcinjska policija pronašla beživotno tijelo za koje se sumnjalo da je Elezović.

Isti izvor rekao je da će uzrok smrti biti utvrđen obdukcijom, ali da za sada sve ukazuje na samoubistvo.

Nestanak Elezovića je prijavila njegova supruga Marina 27. maja.

Elezović je funkciju šefa ulcinjske policije obavljao skoro šest godina, sve do 2014, kada ga je zamijenio Sead Đozović.

Prethodno je, takođe, nekoliko godina obavljao poslove na rukovodećim mjestima u OB Ulcinj a kasnije je bio i na odgovornim funkcijama u sektoru granične policije.

NADOMAK ULCINJA PRONAĐENO BEŽIVOTNO TIJELO RUDOLFA ELEZOVIĆA - Utvrđuju uzrok smrti policajca

Ulcinjanin koji je početkom februara uhapšen sa još 23 osobe u policijskoj akciji “Zamka”, ranije je saopšteno “Vijestima”, pušten je na slobodu nakon što se dogovorio o saradnji sa tužilaštvom, odnosno da mu se dodijeli status svjedoka saradnika.

Prvi rezultati istrage govore da je policajac Rudolf Elezović izvršio samoubistvo, ali ima detalja koji na tu konstataciju stavljaju znak pitanja, rekao je nezvanično sagovornik “Vijesti” iz Uprave policije.

Iz te institucije zvanično su saopštili da su pripadnici granične policije preksinoć u rijeci Bojani pronašli beživotno tijelo svog kolege Elezovića, čiji je nestanak prijavljen 27. maja. 2021. godine.

“O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da se tijelo uputi na obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Obdukcija je izvršena a izviđajem rukovodi Više državno tužilaštvo u Podgorici”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

“Vijestima” je nezvanično rečeno da je Elezović imao prostrelnu ranu u predjelu glave, ali oružje nije pronađeno.

Leš je, prema istim informacijama, navodno star desetak dana.

Rečeno je da je beživotno tijelo pronađeno nekoliko stotina metara od Šaskog kanala.

Iz Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, saopštili su juče “Vijestima” da su formirali predmet povodom pronalaska muškog beživotnog tijela u rijeci Bojani, u mjestu Sveti Đorđe u Ulcinju.

“I nakon primljenog obavještenja, dežurni tužilac je, zajedno sa službenicima policije, izašao na lice mjesta radi obavljanja radnje uviđaja, kojom prilikom su izuzeti tragovi zatečeni na licu mjesta koji su po naredbi tužioca poslati na vještačenje, donijeta je naredba za obdukciju tijela, dok je lice S. E. izvršilo prepoznavanje tijela i potvrdilo da se radi o njegovom bratu R. E., a u daljem toku postupka preduzeće se i druge neophodne mjere i radnje za koje se ukaže potreba, a sve u cilju utvrđivanja svih okolnosti nastanka predmetnog događaja”, navodi se u odgovorima tužiteljke i portparolke VDT Lepe Medenice.

Prema informacijama “Vijesti”, uviđajem je rukovodio viši državni tužilac Zoran Vučinić.

SUPRUGA PRIJAVILA NESTANAK - Nestanak Elezovića prijavila je njegova supruga Marina 27. maja.

On je bio na čelu policije u Ulcinju. Tu funkciju obavljao je skoro šest godina, sve do 2014. godine - kada ga je zamijenio Sead Đozović.

Prethodno je, takođe, nekoliko godina obavljao poslove na rukovodećim mjestima u Odjeljenju bezbjednosti Ulcinj, a kasnije je bio i na odgovornim funkcijama u Sektoru granične policije.

Ulcinjanin koji je početkom februara uhapšen sa još 23 osobe u policijskoj akciji “Zamka”, ranije je saopšteno “Vijestima”, pušten je na slobodu nakon što se dogovorio o saradnji sa tužilaštvom, odnosno da mu se dodijeli status svjedoka saradnika.

Jedan od sagovornika lista tvrdi da je on tokom višesatnog svjedočenja u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) iznio i neka kompromitujuća saznanja o osobama koje nijesu uhapšene u februarskoj akciji i koje su se nalazille ili su trenutno na visokim položajima u Upravi policije.

“Vijesti” nemaju informaciju da su ova dva slučaja na bilo koji način povezana. Niko od nadležnih ni ranije nije odgovorio na pitanja “Vijesti” - da li je taj svjedok pričao o svojim eventualnim vezama sa Elezovićem.

Svjedoku su prošle sedmice, u noći između nedjelje i ponedjeljka, zapaljena četiri skutera u ulcinjskom naselju Totoši.

Policija je, kako su “Vijesti” objavile, 10. februara uhapsila 24 osobe koje terete da su organizatori i članovi kriminalne organizacije koji su švercovali velike količine marihuane iz pravca Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.

“U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe, u 11 pojedinačnih zapljena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se tereti za krijumčarenje dvije i po tone marihuane”, naveli su tada u Upravi policije.

Iz policije su tada podsjetili da je akcija sprovođena 10 mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

VIDEO:

 

Pišu: Jelena Jovanović/Samir Adrović
Foto naslovna: Jelena Jovanović
Video: Vijesti Online/youtube.com
Izvor: vijesti.me

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter