Potrebno je javno objaviti imena kažnjenih naftaša koji su pljačkali narod i -zidali- cijene


Potrebno je javno objaviti imena kažnjenih naftaša koji su pljačkali narod i -zidali- cijene

Dobro je da su Vlada i zarobljene institucije reagovale i izvršile pojačale kontrolu, kako sam predložio prije nekoliko dana, te kaznile benzinske pumpe i naftaše-pumpaše koji su pljačkali narod i lovili u mutnom zloupotrebljavaći kretanje cijena barela nafte na berzama. Od 30-ak kontrolisanih preduzeća i benzinskih pumpi u Srpskoj kod njih 19 su uočene zloupotrebe i nepravilnsoti, podizanje cijena u nebo i ekstra-marža, mimo zakona i pravilnika, zbog čega su kažnjeni sa 280 000 kazni.

Na ovaj način su se potvrdile sumnje da pojedinci, tajkuni i naftaši-pljačkaši dodatno udaraju po narodu, jer je njihova bahatost ne samo nanijela direktnu štetu građanima i potrošačima bezobraznim i neopravdanim povećanjem cijena goriva već je dovela i do indirektne štete lančanim povećanjem cijena namirnica. Svakako da bi trebalo javno objaviti imena firmi i vlasnika kako bi građani znali ko ih je pljačkao i ponašao se nečasno kako bi ih bojkotovali i kaznili.

Vlasnici benzinskih pumpi nisu jedini, a inspekcije i kontrolni organi trebali bi pregledati tržne centre i druge privredne subjekte, kako bi se utvrdilo da li i oni love u mutnom i zašto je došlo do povećanja cijena namirnica i osnovnih potrepština.

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: grude-online.info
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter