Poštenima i iskrenima nema mjesta u SNSD: Odbornici SNSD u Šipovi smjenjuju -svog- predsjednika Skupštine (Dok.)

Poštenima i iskrenima nema mjesta u SNSD: Odbornici SNSD u Šipovi smjenjuju -svog- predsjednika Skupštine (Dok.)

Inicijativu, kojom se traži smjena Milana Plavšića, potpisalo je sedam odbornika. Potpisnici navode da smjenu predsjednika skupštine traže zbog nedoličnog ponašanja i zloupotrebe funkcije od strane Milana Plavšića. Navode da je on funkciju zloupotrijebio istupajući u medijima zarad ličnog interesa a govoreći o stanju u Šumskom gazdinstvu Gorica Šipovo. Plavšić je o lošoj situaciji u tom javnom preduzeću govorio za BN televiziju. Potpisnici inicijative navode da je Plavšić u izjavama novinarima otkrio tajne podtke o poslovanju javnog preduzeća.

Inicijativa za smjenu Milana Plavšića

Plavšić je na facebooku potvrdio da je dobio inicijativu svojih stranačkih kolega.

“Iz razloga što sam rekao za BN televiziju nekoliko apsolutno tačnih rečenica koje se odnose na ozbiljan i organizovan kriminal u Š.G. Gorica u Šipovu. Na teret mi se stavlja da sam kao predsjednik skupštine iznio informacije koje su tobože tajne a svi znate da se radi o javnom preduzeću, Šume Republike Srpske tj šumskom gazdinstvu Gorica Šipovo”, rekao je predsjednik skupštine opštine Šipovo u obraćanju na Facebooku.

Plavšić kaže da će istrajati u priči o dešavanjima u Š.G. Gorica.

“Vjerujem da je mnoge sramota što su potpisali ovu inicijativu ali im svima zajdno poručujem da od pravde i istine odustati neću, da ću se za iste boriti, da ću u ovome istrajati, da ću dokazati i pokazati da je na snazi ozbiljan kriminal koji potresa našu opštinu, da će pokazati brzo vrijeme da su svi moji navodi, činjenice i optužbe apsolutno tačne i istinite, da rukovodstvo Gorice krije podatke od stanovništva opštine Šipovo kome pripada šumski resurs. Ovdje su zamjenjene teze da sa državnim, odnosno opštenarodnim resursom upravlja par privatnih lica. Mi to nećemo dozvoliti. Protiv ove pojave ćemo se nastaviti boriti”, rekao je Plavšić u video obraćanju na Facebooku.

Foto: Milan Plavšić, predsjednik S.O. Šipovo

Inače, Udruženje drvoprerađivača Vitorog Šipovo Tužilaštvu Bosne i Hercegovine podnijelo je, 13. maja, krivične prijave protiv Slavena Gojkovića (direktor Šuma RS), Radenka Laketića (izvršni direktor za komercijalne poslove Šuma RS) i Jove Dakića (direktor Š.G. Gorica). Protiv njih trojice krivične prijave podnesene su zbog sumnje da u počinili više, različitih, krivičnih djela.

Krivična prijava

Krivična prijava

Krivična prijava

U krivičnoj prijavi, podnosilac prijave Tužilaštvo Bosne i Hercegovine, obavještava o nizu potencijalnih krivičnih djela u vezi sa poslovanjem Šumskog gazdinstva Gorica Šipovo.

Šumska gazdinstva u Republici Srpskoj, inače, često su predmet optužbi za kriminal i korupciju. Gerila info je u proteklih nekoliko mjeseci objavila nekoliko tekstova o situaciji u Šumskom gazdinstvu Čemernica u Kneževu.

https://www.gerila.info/naslovna/mup-potvrdio-u-s-g-cemernica-u-toku-istraga-policije/

Foto naslovna: Facebook/Opština Šipovo
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter