Pošteni izbori - najveći strah Milorada Dodika

Pošteni izbori - najveći strah Milorada Dodika

Sve što ima svoj početak ima i svoj kraj a kraj Dodikovom anarhizmu se primakao i bilo bi mu najpametnije da razmisli i da prihvati prirodnim svoj odlazak sa vlasti. Nije to valjda toliko strašno poslije svih godina a naročito ne ako zna da je čist i pred Bogom i narodom", poručio je Govedarica.

Poslije brutalnih i nepristojnih i veoma primitivnih napada na člana Centralne izborne komisije Vanju Bjelicu Prutinu, Milorad Dodik je otišao korak dalje, napisao je na fejzbuk profilu član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

Govoreći kako je on gospodar u najvećem broju opština u Republici Srpskoj te da je spreman da blokira održavanje opštih izbora 2022. godine, Dodik je još jednom potvrdio, navodi Govedarica,  da je politika konflikta njegovo prirodno stanište.

"Dodik je dakle spreman da ruši Ustav Republike Srpske i najveće demokratske tekovine civilizacije samo zbog toga što u buduće neće moći da se bavi izbornim prevarama i krađama kao što je to radio u prošlosti", navodi Dodik.

On pita: - Da li neko može da zamisli kakav to izborni dan on priziva i na šta bi to ličilo kada bi se SNSD odlučio na tako nešto?

-Zamislite veliki broj birača koji u takvim tenzijama tog dana na izbornim mjestima pokušavaju da izađu na svoja biračka mjesta? 

Da li cijeli svijet, kaže Govedarica, treba da nam se smije i da nas izruguje i smatra divljacima zbog Dodikove jedne očajničke pozicije u kojoj mu je jasno da je izbornim krađama došao kraj.

"Jasno je da on nastavlja sa prizivanjem međunarodnog intervencionizma jer mu je to izgleda jedino i preostalo, računajući da će tamo naći krivca za sopstvenu politiku koja je cijeli narod odvela u sunovrat", smatra Govedarica i dodaje da Dodik, jednostavno rečeno, živi u strahu od fer i poštenih izbora i iz njega progovara politički kukavičluk.

"On neće smjeti da se upusti u ovu avanturu. Iskreno se nadam da u njegovoj partiji ima ljudi od razuma koji će smoći snage da mu makar i stidljivo kažu da je to suludo što je danas izjavio. Sve što ima svoj početak ima i svoj kraj a kraj Dodikovom anarhizmu se primakao i bilo bi mu najpametnije da razmisli i da prihvati prirodnim svoj odlazak sa vlasti.
Nije to valjda toliko strašno poslije svih godina a naročito ne ako zna da je čist i pred Bogom i narodom", naveo je Govedarica.

Dodik je danas ponovo najavio bojkot opštih izbora, koji će se održati naredne godine, ukoliko ne bude promjene članova CIK-a.  

Izvor: rtvbn.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter