Porodica mu isključila respirator da bi uključili klimu - On umro

Porodica mu isključila respirator da bi uključili klimu - On umro

Potpuno bizarna priča sa tragičnim krajem! Jedan muškarac (40) iz Indije preminuo je nakon što mu je isključen respirator! India Express prenosi da su članovi porodice Indijca navodno isključili respirator iz struje kako bi uključili klimu!

Nesrećni Indijac je zbog teškog stanja bio priključen na respirator. On je bio u toliko teškom stanju da ga doktori nisu ni testirali na virus, već su ga odmah stavili na respirator i započeli terapiju.

Kako prenosi India Express obolelog Indijca je porodica posetila u ponedeljak. Članovi porodice nisu bili zadovoljni uslovima u kojima pacijent boravi.

Kako je centralni rashladni sistem u bolnici bio isključen kako bi se sprečilo širenje korona virusa, u sobi gde je ležao ovaj pacijent je bilo više od 40 stepeni.

Tako je jedan od članova porodice doneo prenosni klima-uređaj, a onda su članovi porodice kako bi taj uređaj priključili negde, slučajno isključili respirator pacijentu! Muškarac je preminuo, a naknadnim testiranjem utvrđeno je da pacijent uopšte nije ni imao korona virus! Naime, pacijent je imao težak oblik hronične bolesti pluća, prenosi ovaj indijski list.

"Kad su isključili respirator iz struje, aparat se automatski prebacio na rezervno napajanje, odnosno na agregat na baterije. Međutim, baterija se istrošila nakon pola sata, posle čega je pacijent preminuo", rekao je doktor iz te indijske državne bolnice Navin Saksen. 

On navodi da su članovi porodice kasnije primetili da nešto nije u redu i da su pozvali medicinsko osoblje, ali da je tada već bilo kasno! Obdukcijom je kasnije utvrđeno da je pacijent umro od gušenja.

Kako prenose indijski mediji članovi porodice će odgovarati zbog ubistva iz nehata, jer je istragom utvrđenom da oni nisu bili svesni da su isključili iz struje kabal koji je napajao respirator!

Inače, ostalo je kao otvoreno pitanje i to kako je porodica uspela da uđe na strogo izolovano odeljenje sa pacijentima obolelim od korone!

Izvor: mondo.rs

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks