Poražen loš sistem Milorada Dodika (Video)

Poražen loš sistem Milorada Dodika (Video)

Volim svoju zemlju i volim svoj narod, a na izborima u Banjaluci je pobijedio narod, rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković u emisiji "Oko" RTS-a. On je naglasio da je poražen loš sistem Milorada Dodika koji poznaje samo pojedinca dok narod strada.

- U Banjaluci je pobijedila politike koja ne poznaje podjele, rekao je novoizabrani gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

„Da, ja jesam Srbin pravoslavac, ali upravo kao jedan mlad, moderan političar tvrdim da u našoj Republici Srpskoj ima mjesta za svakog čovjeka. Sve podjele su retrogradne i pripadaju politici devetnaestog i dvadesetog vijeka i najgoreg vremena.“

Pobijeđen je,kaže, Dodikov loš sistem u kome je pojedinac iznad društva.

„Gdje se mi razlikujemo? Tamo gdje je neko patriotizam unovčio. Za neke je patriotizam postao najunosnija privredna grana. Ako vi volite srpski narod, zašto samo vaš sin koji je Srbin može da uspije, a drugi ne“, pita Stanivuković.

- Promjene u Srpskoj su počele i nastavljaju se za dvije godine, jasan je novi gradonačelnik Banjaluke.

„Aktivno ću sa pozicije gradonačelnika i promjena koje ćemo donijeti u najveći grad u Srpskoj generisati promjene u cijeloj Srpskoj. Svaki grad u Srpskoj hoće promjene koje će se desiti u Banjaluci i Bijeljini i svakom drugom gradu u Srpskoj. Gospodin Dodik više nije jedina politička ličnost. Dakle, procesi se mijenjaju“, rekao je Stanivuković.

On navodi da je svim Srbima, Srbija matica u koju su zagledani.

„Srbija sa Kosovom i Metohijom je epicentar duhovnog identiteta mog naroda iako u kompleksnoj BiH postoje neshvatanja šta to zapravo znači, ali mi dobro razumijemo šta to znači.“

To, kaže on, ne umanjuje poštovanje prema Sarajevu.

„Daću 100 puta šansu, da uvijek odem tamo, da uvijek dam podršku i razumjevanje svakom čovjeku koji živi u BiH. Želim da odem u Sarajevo, da se tamo lijepo osjećam uprkos kritikama koje sam doživio.“

Ekonomska saradnja je na prvom mjestu, naveo je Stanivuković za RTS, ističući da bi volio da njegova prva zvanična posjeta bude upravo u Beogradu, kao i da zvaničnici Beograda budu njegovi prvi gosti u Banjaluci.

Izvor:rtvbn