Ponovo opoziv SNSD-ove načelnice Drvara Dušice Runić (Foto)

Ponovo opoziv SNSD-ove načelnice Drvara Dušice Runić (Foto)

Na danas održanoj sjednici Opštinskog vijeća Drvar opozvana je načelnica Dušica Runić. Inicijativa za pokretanje postupka opoziva načelnice Drvara, koju potpisuje devet odbornika, podnesena je, kako se navodi, zbog kršenja odredaba iz Statuta Opštine Drvar, zbog nepoštovanja i neprovođenja odluka i zaključaka Opštinskog vijeća Drvar. zbog opstrukcije i blokade rada Opštinskog vijeća Drvar, kao i zbog nepoštivanja odredbi Zakona o budžetima FBiH, odnosno nesavjesnog i samovoljnog trošenja budžeta Opštine Drvar u prethodnom periodu.

Odbornici u Inicijativi navode da načelnica Drvara Dušica Runić nesavjesno i neodgovorno obavlja svoju funkciju i traže od Opštinskog vijeća Drvar da pokrene postupak njenog opoziva.

Za zaključak o prihvatanju inicijative o pokretanju postupka opoziva glasali su četri odbornika SNS FBiH, jedan odbornik DNS, jedan SP, tri nezavisna odbornika i jedan odbornik HDZ 1990. Opštinsko vijeće Drvar je prihvatilo inicijativu i donijelo Zaključak o prihvatanju inicijative za pokretanje postupka opoziva načelnika Opštine Drvar Dušice Runić.

Podsjećamo, odbornici Opštinskog vijeća Drvar su i ranije pokretali inicijative za opoziv načelnice Drvara.

Foto naslovna: oslobodjenje.ba
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter