Poništeni milioni (Video)

Poništeni milioni (Video)

Kancelarija za razmatranje žalbi Bosne i Hercegovine poništila je ugovor o nabavci zaključen između Elektroprivrede Republike Srpske i i firme "Dwelt" iz Banjaluke o nabavci usluga softverske platforme za podršku snadbijevanju električnom energijom vrijedan 12,3 miliona maraka.

Ugovor je zaključen u decembru prošle godine.

Ugovor o nabavci poništen je nakon što je usvojena žalba kompanije "Lanako" iz Banjaluke. Kancelarija za razmatranje žalbi nije prihvatila obrazloženje Elektroprivrede da je ugovor o nabavci sa firmom "Dwelt" potpisan nakon pregovaračkog postupka zbog hitnosti nabavke i javnog interesa.

U Kancelariji za razmatranje žalbi su u odluci naveli da nema valjanih razloga koji bi ugovor ostavili na snazi.

Iz Elektroprivrede Republike Srpske nisu odgovorili na naša pitanja u vezi sa ovim slučajem.

U Transparensi internašnalu BiH podsjećaju da je sklapanje ugovora pregovaračkim postupkom pod izgovorom hitnosti često bez valjanog osnova.

Firma "Dwelt", inače, u vlasništvu je zeta Ranka Škrbića bivšeg ministra zdravlja Republike Srpske i jednog od kumova Milorada Dodika predsjednika SNSD-a. U opoziciji uopšteno ne govoreći o konkretnom slučaju napominju da su ugovori koji favorizuju određene firme u Republici Srpskoj postali pravilo.

Ugovor o nabavci usluga softverske platforme za podršku snadbijevanju električnom energijom bio je vrijedan 12,3 miliona maraka. 


Izvor: rtvbn.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks