Policajci Marijanac i Bošnjak oslobođeni optužbi za uništavanje dokaza u slučaju -David Dragičević-?? (Video)

Policajci Marijanac i Bošnjak oslobođeni optužbi za uništavanje dokaza u slučaju -David Dragičević-?? (Video)

Kriminalistički tehničari, Mikica Marijanac i Zoran Bošnjak oslobođeni su danas optužbi da su počinili krivično djelo uništavanja i sakrivanja dokaza u slučaju ubistva Davida Dragičevića.

Njih dvojicu optužnica Okružnog tužilaštva u Banjaluci teretila je da su 25. marta 2018. godine namjerno bacili donji veš Davida Dragičevića i tako uništili moguć dokaz u ubistvu Davida Dragičevića.

Sutkinja Radmila Medaković rekla je, obrazlažući prvostepenu presudu, da Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže činjenice iz optužnice, da nije dokazano postojanje namjere optuženih.

Advokat Mikice Marijanca, Aleksandar Jokić, juče je iznoseći završnu riječ rekao da Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže ništa. Da se ne zna ni gdje su gaće, da li su uništene već se zna samo da ih nema. On je rekao i da Tužilaštvo nije uspjelo da dokaže ni da je Davidov donji veš bačen baš 25. marta 2018. godine a ne nekog drugog dana jer je primjećeno da gaće nedostaju tek dva mjeseca kasnije. Advokat Zorana Bošnjaka, Damir Alagić, juče je rekao da su dvojica optuženih žrtvena jagnjad a Aleksandar Jokić pitao je zašto su samo dva krim tehničara na optuženičkoj klupi.

Tužilac Dalibor Vrećo nije želio da komentariše presudu. Tužilaštvo ima mogućnost žalbe na presudu Osnovnog suda.

Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, prisustvovao je objavi presude. Nakon ročišta burno je reagovao, nazivajući čitav proces udruženim zločinačkim poduhvatom.

David Dragičević ubijen je u martu 2018. godine. Njegova smrt, prvobitno, je proglašena zadesom da bi OJT Banjaluka u junu 2018. godine otvorilo istragu protiv N.N. lica zbog ubistva. Istragu je u aprilu prošle godine preuzelo Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Davor Dragičević je najavio da 27. marta ispred državnog tužilaštva u Sarajevu počinje štrajk zbog neriješavanja slučaja ubistva njegovog sina.

 

Foto naslovna: Gerila.info
Video: Gerila portal/youtube.com
Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter