Policija Srbije provjerava 67 diploma funkcionera Bošnjačke stranke u Crnoj Gori

Policija Srbije provjerava 67 diploma funkcionera Bošnjačke stranke u Crnoj Gori

Sumnja se da je većina diploma kupljena, a formalno svršeni studenti koji su mahom u četredesetim i pedesetim godinama, nikada nisu ni dolazili na fakultete koji su im izdali uvjerenja o završenim studijama.

Čak 67 diploma fakulteta i viših škola zahvaljujući kojima su funkcioneri i članovi Bošnjačke stranke u Crnoj Gori dobili zaposlenja na odgovornim dužnostima, predmet su provjera koje vrši Uprava kriminalističke policije Srbije. Značajan broj tih diploma izdat je na privatnim fakultetima u Novom Pazaru, ali i u Beogradu i drugim gradovima Srbije. I značajan broj pripadnika Uprave policije CG takođe je na sumnjiv način došao do akademskih zvanja, što je takođe predmet provjere koju vrši srpska policija, piše Barski portal.

Kako navode, sumnja se da je većina diploma kupljena, a formalno svršeni studenti koji su mahom u četredesetim i pedesetim godinama, nikada nisu ni dolazili na fakultete koji su im izdali uvjerenja o završenim studijama.

Akcija provjere diploma od strane srpske policije, kako se saznaje, inicirana je prijavom koju je podnio član Glavnog odbora BS, revoltiran porukom visokog funkcionera te stranke na zvaničnoj sjednici koji je kazao da ova stranka nema dovoljno kadra da pokrije sve funkcije koje je dobila po osnovu učešća u vlasti sa DPS-om i drugim strankama doskorašnje vlasti, i sugerisao „da se snalaze za diplome kako znaju i umiju“.

Očekuje se da će sumnjive diplome koje su poslednjih godina izdate funkcionerima iste stranke na fakultetima u Crnoj Gori takođe biti predmet provjere nakon uspostavljanja nove vlasti na državnom nivou, odnosno nakon konstituisanja Vlade, piše Barski portal.

Izvor: barskiportal.com

Pratite Infomedia Balkan i na facebook-u:
https://www.facebook.com/infomediabalkan/?ref=bookmarks