Policija istražuje namješteni konkurs i zloupotrebe u KPZ Trebinje: Smiju li optužiti odgovorne? (Foto/Video)

Policija istražuje namješteni konkurs i zloupotrebe u KPZ Trebinje: Smiju li optužiti odgovorne? (Foto/Video)

Dovoljan je snažan javni pritisak i istrajnost pa da korumpirani režim pokaže slabost i počne da se povlači. Dokaz tome su i posljednja dešavanja u vezi sa prijavama zbog nezakonitosti prilikom imenovanja novog upravnika Kazneno-popravnog zavoda Trebinje Zorana Miladinovića, koji nije ispunjavao uslove za imenovanje.

Nakon što sam javnosti ogolio način na koji je Ministarstvo (ne)pravde na čelu sa vječitim ministrom Antonom Kasipovićem, stručnjakom za sve društvene oblasti, rukovodi ustanovama za izvršenje krivičnih sankcija, kroz svjedočenje Slaviše Jankovića dokazao na koji način se nezakonito imenuju poslušnici na rukovodna mjesta, sada pod pritiskom javnosti, institucije i policija počinju da rade svoj dio posla.

 

Komisija za izbor upravnika KPZ Trebinje koja je „izabrala“ aktuelnog direktora Zorana Miladinovića, a po diktatu Luke Petrovića čiji je on poslušnik, sada se zbog upornosti nekolicine hrabrih i pritiska javnosti koji sam napravio suočava sa ozbiljnim problemom.

Otvoreno ignorisanje činjenice da je Zoran Miladinović predao nevalidna dokumenta, a na šta su blagovremeno upozoreni, ovaj put im neće proći nekažnjeno.

Prijava je predata, predmet postoji, djelo je „čisto kao suza“, a sad ostaje da vidimo da li će policija, koja je počela istragu, i pravosuđe da rade po zakonu ili će neko da ih „pegla“ da bi zaštitio članove čestite Komisije u kojoj su dva pomoćnika ministra Kasipovića, čestiti Pero Dunjić i Slobodan Zec, i još jedna zaposlenica ministarstva pravde.

Iskreno mi je žao što i stari lisac Anton Kasipović nije bio u komisiji nego je zmiju hvatao tuđom rukom. Ako policija i pravosuđe budu u ovom, i ostalim predmetima koje pratim, radili po zakonu javno ću ih i otvoreno pohvaliti, ali ako budu pravili namjerne propuste i držali predmete u ladici  provešće se kao i Komisija i njeni članovi, koji su sada veoma nervozni!

Piše: Nebojša Vukanović
Foto naslovna: trebinjedanas.com
Video: Nebojša Vukanović/youtube.com
Izvor: nebojsavukanovic.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter