Policija dobila informaciju da postupa po izmjenama Krivičnog zakona BiH

Policija dobila informaciju da postupa po izmjenama Krivičnog zakona BiH

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske izdalo je nalog da se postupa po nametnutom Inckovom zakonu o negiranju genocida. To je na svom blogu objavio novinar Slobodan Vasković.

“U prilogu akta dostavljamo Vam kopiju odluke Visokog predstavnika kojom se donosi Zakon o dopuni krivičnog zakona Bosne i Hercegovine ii kopiju zakona o dopuni krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, koji su objavljeni u Službenom glasniku BiH broj: 46/21 od 27.07.2021. godine“, piše u depeši Ministarstva unutrašnjih poslova.

Organizacione jedinice su dobile takvu informaciju, potvrdili su je za, Gerila info, izvori iz MUP-a Srpske.

Depeša je upućena svim organizacionim jedinicama MUP-a što znači da policija treba da postupa u skladu sa nametnutim izmjenama Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine.

Uz depešu je svim organizacionim jedinicama MUP-a dostavljen i Službeni glasnik BiH u kojem su objavljene izmjene Krivičnog zakona BiH.

Ovo je, iako u svemu nema spornog ponašanja policije, interesantno jer je član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik tvrdio da će policija štiti građane Republike Srpske koji eventualno budu na udaru pravosuđa zbog kršenja nametnutog Inckovog zakona. Dodik je tvrdio da se izmjene tog zakona neće primjenjivati na teritoriji Republike Srpske.

Izvor: gerila.info

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter