Policija -češlja- snimke ubistva Vukotića: Novi detalji likvidacije u Istambulu, ubistvo isplanirano u Španiji

Policija -češlja- snimke ubistva Vukotića: Novi detalji likvidacije u Istambulu, ubistvo isplanirano u Španiji

Pripadnici turskog Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala nastavljaju rad na otkrivanju počinilaca ubistva Jovana Vukotića (42), koji je likvidiran u četvrtak predveče u istanbulskom kvartu Šišli.

Prema pisanju turskih medija, policija je pregledala snimke sa sigurnosnih kamera sa mjesta i u blizini zločina, kako bi pokušali da identifikuju napadače, kao i da otkriju kuda su pobjegli nakon pucnjave.

U trenutku napada, Vukotić, koji je važio za navodnog vođu kriminalnog "škaljarskog klana", bio je u vozilu sa nevjenčanom suprugom Mašom M., koja je, inače, u drugom stanju, i sa ćerkicom. Prema do sada dostupnim, ali nepotvrđenim informacijama, u Vukotića je ispaljeno pet hitaca, od kojih su ga pogodila četiri. NJegovo tijelo odvezeno je na Institut za sudsku medicinu, kako bi se uradila obdukcija.

U šturim izvještajima, turski portali navode da su napadači bili na motoru, a interesantno je da nijedan medij nema fotografiju sa lica mjesta. Pojedini od njih u nekoliko rečenica prenijeli su šta je Vukotićeva supruga ispričala na saslušanju u policiji. Kako navode, ona je kazala da su iz svoje kuće u kvartu Atakoj krenuli automobilom u Tržni centar u kvartu Šišli:

- Kada smo stigli blizu centra, našem vozilu je prišao motocikl, na kojem su bile dvije osobe. Zapucala je osoba koja je sjedila iza.

Koje je još detalje iznijela Vukotićeva supruga nije poznato, kao ni to da li će njena izjava biti od pomoći prilikom identifikacije i pronalaženja napadača. Ono što je sasvim izvjesno jeste činjenica da je Vukotić ranije otkriven i da se samo čekao trenutak kada će se krenuti u realizaciju krvavog plana. Operativna saznanja bezbjednosnih službi iz regiona govore da je ovo, ali i još nekoliko ranijih ubistava pripadnika "škaljarskog klana", finansirao odbjegli "kavčanin" Radoje Zvicer, a da je navodno glavni "planer" zločina Beograđanin, koji se trenutno skriva u Španiji.

I dok se čekaju nove informacije, u turskim medijima se mogu pročitati prozivke na račun ministra unutrašnjih poslova Sulejmana Sojlua. Od njega traže objašnjenje kako je moguće da je Vukotić, koji je prije nešto više od četiri godine deportovan iz Turske, mogao ponovo da se nađe u njihovoj zemlji, a da je to promaklo nadležnim službama.

Vukotić je u turskom ljetovalištu Antalija uhapšen 10. septembra 2018. sa falsifikovanim makedonskim pasošem, pod imenom Georgi Andonov i već sutradan je deportovan u Srbiju. Zbog falsifikovanja isprave, pred beogradskim sudom je osuđen na 15 mjeseci zatvora, a u februaru 2020. godine je izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala radi vođenja krivičnog postupka pred podgoričkim Višim sudom zbog teškog ubistva u pokušaju i nedozvoljenog držanja oružja. Odmah poslije ekstradicije saslušan je u Višem tužilaštvu, zatim kod sudije za istragu, nakon čega je sproveden u spuški zatvor. Posle nekoliko mjeseci oslobođen je optužbi i pušten na slobodu.

JEDNI SLAVE, DRUGI OPOMINJU

Nakon što je u četvrtak uveče objavljena vijest da je u Istanbulu ubijen Jovan Vukotić, kako nezvanično saznajemo, osuđenici koji su smješteni u zatvoru u Spužu, a koji važe za pripadnike "kavačkog klana" počeli su da slave. Prema informacijama koje smo dobili, njihovo veselje čulo se na kilometar od ove ustanove.

Sa druge strane, na društvenim mrežama se mogu pročitati objave ljudi bliskih Vukotiću. Jedan od njegovih prijatelja je napisao: "Svi će dobiti ono što zaslužuju, neki se raduju, a neki strahuju."

Foto naslovna: Printscreen
Izvor: novosti.rs/Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter