Policija 25 godina nije mogla riješiti ubistvo, onda se javio počinilac (Video)

Policija 25 godina nije mogla riješiti ubistvo, onda se javio počinilac (Video)

Muškarac sa terminalnim oboljenjem u Alabami pozvao je policiju da prizna ubistvo koje još od 1995. godine inspektori nisu uspjeli da riješe.

Džoni Dvajt Vajted (53) kazao je detektivu u američkom gradu Dekatur da je odgovoran za ubistvo Kristofera Alvina Dejlija, koji je ubijen hicem u glavu iz pištolja.

"Uprkos opsežnoj istrazi, nismo uspjeli da otkrijemo osumnjičenog za ubistvo. Kako su prolazile godine, u nekoliko navrata je otvaran slučaj zbog tragova", navodi se u saopštenju policije.

Inspektori nisu napredovali sa slučajem, dok Vajted nije odlučio da olakša savjest i prizna ubistvo 26-godišnjeg Dejlija. Kako navode strani mediji, on se kasnije sastao sa detektivima i otkrio im informacije koje su se slagale sa dokazima ovog ubistva. Policija je, takođe, saopštila, da su obavijestili Vajtedovu porodicu da je uhapšen.

Kako piše "New York Times", ovaj 53-godišnjak kontaktirao je policiju i poslije dva prebacivanja sa lokala na lokal, poziv je stigao do detektiva Šona Makadama.

"Rekao je: 'Želim da priznam ubistvo koje sam počinio prije nekoliko godina'. Nije znao koji je bio datum. Pokušavali smo da prokljuvimo o čemu je pričao. Nikada nisam bio u situaciju da neko iz čista mira podigne slučalicu i da dobijem ovakav poziv. Nikada mi se nije desilo da me osumnjičeni pozove ničim izazvano i želi da prizna zločin", kaže Makadam, a prenosi "News.com.au".

Detektiv ističe da je bilo očigledno da se Vajted kaje.

"Bilo ga je sramota zbog nekih stvari. Želio je da skine teret sa duše", kaže ovaj policijac.

Vajted, koji je optužen za ubistvo, zadržan je u zatvoru uz kauciju od 15.000 dolara, a za sada nije poznato kada će se sljedeći put naći pred sudijom.

zvor: Telegraf.rs