Policajac nakon nereda izvršio samoubistvo


Policajac nakon nereda izvršio samoubistvo

Policajac veteran, pripadnik policije Kapitola, gde su se prošle nedelje odigrali neredi u kojima je bilo mrtvih, navodno je izvršio samoubistvo.

To je još jedan udarac za policiju zadženu da čuva Kongres, jer je jedan policajac preminuo tokom nereda prošle srede, piše Njujork post.

U pitanju je Hauard Libengud (51), koji je umro u subotu dok nije bio na dužnosti, saopštila je policija.

"On je bio pripadnik odeljenja koje je čuvalo Senat i u našem odeljenju je bio od aprila 2005. godine. Naše misli i molitve su sa njegovom porodicom, prijateljima i kolegama. Molimo da njegova porodica, policajci i njihove porodice budu poštedjeni uznemiravanja tokom ovog vrlo teškog perioda", navodi se u saopštenju policije.

Policijsko odeljenje nije zatvorilo slučaj i još istražuje okolnosti pod kojima je preminuo, ali novinska izdanja i reporteri, poput ''Pančbol njuza'', tvrde da je Libengud oduzeo sebi život, dodaje Njujork post, navodeći da se ne zna šta je uzrok takvog čina.

Odeljelje kapitolske policije je pod intenzivnim nadzorom zbog propusta oko demonstanata koji su upali u Kongres, a šef Stiven Sand je podneo ostavku, koja će biti na snazi od 16. januara.

Izvor:tanjug