Pokret pravde traži smjenu odgovornih za progon građana

Pokret pravde traži smjenu odgovornih za progon građana

Pokret pravde saopštio je da su danas uputili zahtjev gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću u kome traže preispitivanje odgovornosti i u skladu s tim udaljavanje sa svih poslova u Gradskoj upravi sljedećih službenika:

1. Milenka Letića - doskorašnjeg načelnika Odjeljenja komunalne policije

2. Petra Bilčara - doskorašnjeg načelnika Odjeljenja za komunalne poslove

3. Vladimira Pudara - komunalnog policajca

4. Dragana Babića - komunalnog policajca

5. Ostalih iz Gradske uprave Banjaluka koji su učestvovali u nečasnim radnjama prema članovima grupe "Pravda za Davida".

U obrazloženju zahtjeva u Pokretu pravde, između ostalog, navode da je:

- Režim koji je vladao Banjalukom, ali i dalje vlada Republikom Srpskom, činio sve, a čini i dalje, da u potpunosti uguši svaki mogući vid borbe građana Banjaluke koji su članovi grupe “Pravda za Davida”. Gušenje borbe čini se progonom, represijom i diskriminacijom. Konkretno, u primjerima koje navodimo, progon i diskriminaciju činili su službenici Odjeljenja za komunalne poslove na čelu sa načelnikom Petrom Bilčarom i službenici Odjeljenja komunalne policije na čelu sa načelnikom Milenkom Letićem".

Pokret pravde nastao je članova neformalne grupe "Pravda za Davida", koji od nadležnih institucija traže da otkriju ubice i nalogodavce ubijenog studenta iz Banjaluke Davida Dragičevića, koje se desilo u martu 2018. godine.

Izvor: rtvbn