-Pokret mora bolje- protiv eksploatacije litijuma na Majevici: Politička, moralna i svaka druga podrška (Foto)


-Pokret mora bolje- protiv eksploatacije litijuma na Majevici: Politička, moralna i svaka druga podrška (Foto)

Predstavnici Pokreta mora bolje iz Bijeljine juče su boravili u Loparama gdje su potpisali peticiju protiv eksploatacije rude litijuma na Majevici.

Foto: bijeljinalive.com/Stevo Lazić

Članove novoosnovane političke partije dočekao je načelnik Lopara Rado Savić koji je gostima iz Bijeljine govorio o pogubnosti otvaranja rudnika u ovom dijelu Republike Srpske.

Foto: bijeljinalive.com/Stojadin Knežević

Tom prilikom predsjednik "Pokreta mora bolje" Mladen Stojanović je rekao:

-Sve analize stručnjaka iz oblasti rudarstva jasno govore da ne postoji bezbjedna eksploatacija rude litijuma. Zato smo danas došli ovdje da pružimo maksimalnu podršku mještanima Lopara i okolnih sela. Apsolutno stojimo uz narod Majevice koji jedini može odlučiti kakvu budućnost želi na ovom prostoru. Zdravlje naših sugrađana mora biti na prvom mjestu. Budući da su oni već nedvosmisleno izrazili svoj stav, što se nas u "Pokretu mora bolje" tiče eksploatacije litijuma na Majevici nesmije biti. Stoga očekujemo da Vlada Republike Srpske i Komisija za koncesije donesu jedinu ispravnu odluku i onemoguće eksploatacije litijuma na Majevici.

Foto: bijeljinalive.com/Svjetlana Đurić

Peticiju protiv eksploatacije rude litijuma do sada je potpisalo oko 4000 ljudi.

Foto: bijeljinalive.com/Milena Nikolić

Ispred "Pokreta mora bolje" peticiju su osim predsjednika Mladena Stojanovića potpisali, poznati bijeljinski privrednik Stevo Lazić, Svjetlana Đurić, Mladen Nikolić, Milena Nikolić i Stojadin Knežević.

Foto: bijeljinalive.com/Mladen Nikolić

Foto naslovna: bijeljinalive.com
Izvor: bijeljinalive.com

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter