-Pokret mora bolje- Gradonačelniče Petroviću, nećemo -sjaši Kurta da uzjaše Murta- hoćemo stvarne promjene!


-Pokret mora bolje- Gradonačelniče Petroviću, nećemo -sjaši Kurta da uzjaše Murta- hoćemo stvarne promjene!

Javnosti se obratio "Pokret mora bolje", Infomedia Balkan u cjelosti prenosi njihovo današnje Saopštenje za javnost:

"Pokret mora bolje poziva gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića da odmah a nakon više od tri godine čekanja na to, prvo raspiše konkurse za izbor komisija koje će birati kandidate, po mogućnosti ljude od autoriteta koji svoja zvanja nisu stekli „kupovinom diploma“ a nakon toga da raspiše konkurse za izbor direktora javnih preduzeća u kojima je on, kao gradonačelnik, prestavnik državnog kapitala i da napokon okonča teško kršenje zakona, ucjenu i apsolutnu kontrolu trenutnih v.d. direktora komunalnih i ostalih preduzeća u Bijeljini.

Isto to zahtijevamo i od tzv. „skupštinske većine“, odnosno gradske skupštine.

Većina tih njihovih kadrova je u v.d. statusu više od tri godine i ako je Zakonom o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima Republike Srpske precizirano da ni u jednoj mogućoj vanrednoj varijanti ne mogu trajati duže od šest mjeseci. Tako da se gradonačelnikovo ponašanje ni malo ne razlikuje od ponašanja republičkih vlasti, koje su privatizovale i kriminalizovale sve republičke, pa i državne institucije, ekonomski osiromašile i prezadužile Republiku Srpsku, što je izazvalo i ogromno raseljavanje stanovništva.

Mi iz opozicije kritikujemo manipulaciju vlasti v.d. statusom, pa i politička stranka čiji je član gradonačelnik Petrović, a on sa druge strane radi to isto. Kompletna opozicija kritikuje praksu republičkih vlasti da su imenovani i v.d. direktori agencija, republičkih institucija i javnih preduzeća od entitetskog interesa ujedno i poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te da praktično kao direktori tih subjekata sami sebi, kao narodnim poslanicima, podnose izvještaje o poslovanju. Upravo identičnu stvar čini i gradonačelnik Bijeljine Lubiša Petrović koji ima odbornike gradske skupštine koji su ujedno i direktori gradskih komunalnih preduzeća i takođe, sami sebi podnose izvještaje o poslovanju. 

Sve to je nedopustivo, jer onda nema razlike između vlasti i opozicije i sve se svodi na to „sjaši Kurta da uzjaše Murta“. Gradonačelnik Petrović izgleda želi da bude „mali Dodik“ jer primjenjuje mnoge nezakonite metode vršenja vlasti koje već godinama u Republici Srpskoj provodi Milorad Dodik? Kako drugačije shvatiti njegovo prethodno pomenuto ponašanje i metode funkcionisanja ako ne tako.

Pokret mora bolje poziva gradonačelnika Bijeljine Ljubišu Petrovića da prestane sa kršenjem zakona i ponašanjem identičnim ponašanju republičkih vlasti i da pomogne Pokretu mora bolje u vraćanju zakonitosti u radu svih institucija i u promjeni ovog nakaradnog sistema koji uništava Republiku Srpsku i raseljava njeno stanovništvo".  Kaže se u današnjem Saopštenju za javnost "Pokret mora bolje".

Foto naslovna: Pokret mora bolje
Izvor: Infomedia Balkan

Pratite portal Infomedia Balkan i na društvenim mrežama: Fejsbuk i Tviter