Pojeo je piletinu sa začinom i ostao paralizovan

Pojeo je piletinu sa začinom i ostao paralizovan

Bio je mišićav, aktivno se bavio sportom, dobio četvoro djece, a jednog dana pojeo je piletinu sa kineskim karijem i ostao potpuno paralizovan od glave do pete! Vjeruje se da je upravo ovaj začin izazvao rijedak poremećaj imunog sistema kod Dejvida Brahama (40).

On je počeo da se osjeća loše gledajući svog sina kako igra ragbi u gradu Kardifu nakon obroka. Nije ni znao da ga čekaju dani borbe za život u vještačkoj komi.

Ljekari su otkrili da se, zapravo, zatrovao hranom, što je izazvalo rijedak autoimuni poremećaj Gijon-Baréov sindrom.

Nije mogao da diše ni govori. Bio je na kiseoniku četiri mjeseca...

Tek osam mjeseci nakon obroka koji ga je umalo koštao života on je u mogućnosti da hoda samostalno i dozvoljen mu je kratkotrajni boravak kod kuće.

Sve se odigralo brzo, kaže Braham, inače instruktor vožnje.

"Bio sam bukvalno zaključan u sopstvenom tijelu. Bilo je strašno, osjetio sam se kao u paklu. Nisam znao da li ću ponovo moći da vidim svoju djecu i nisam mislio da ću ikada moći da stanem na svoje noge", priča Braham.

Kaže, nije mislio da će preživjeti, ali borio se zbog svoje djece.

Najprije je liječen antibioticima, dok kod kuće u roku od 24 sata nije ostao potpuno paralizovan.

Ovo rijetko i veoma opasno stanje izaziva da imuni sistem napadne nerve sopstvenog tijela i može da bude pokrenut određenim infekcijama ili trovanjem hranom.

Nakon buđenja iz kome otpočet je dugotrajan i spor oporavak.

"Morao sam ponovo da učim kako da se okupam ili da operem zube. Tri mjeseca mi je bilo potrebno samo da uspijem da pomjerim noge. Bio sam kao beba... Moj mozak je znao kako treba da radim stvari, ali tijelo nije odgovaralo na komande", kaže on.

Danas mu je najveća sreća da vidi svoju djecu na okupu kako otvaraju božićne poklone.

"Ne mogu da dočekam da ponovo budem tata", ispričao je on.


Izvor: b92